Készüljön a szilveszterre már most!

Bár a szilveszteri buli még odébb van, az odavezető út megszervezésének (pláne, ha az külföldre vezet) éppen most, kora ősszel van itt az ideje!  Néhány igazán fényes desztinációval mozgatjuk meg az olvasó fantáziáját! 

 

1. New York, USA

 

Több mint egymillió ember nem tévedhet. Ennyien szokták az óévet a New York-i Times Square-en búcsúztatni. Hagyomány, hogy a tér déli oldalán lévő, 1-es számot viselő, 43 méter magas épület tetejéről az év utolsó hatvan másodperce alatt legördül egy óriási, LED-ekkel kivilágított gömb, majd közel egy tonnányi (!) konfetti zúdul a tömegre. Ezeket a perceket a legtöbb nagy  tévécsatorna is közvetíti, szóval ha egyszer itt ünnepel, mindenképpen integessen  otthon maradt szeretteinek! Több nagyszabású, élő zenei eseményt is szerveznek erre az estére, és persze a tűzijáték is parádés. Aki ott jár, a helyiekhez hasonlóan fel is írhatja/ragaszthatja az új évre vonatkozó fogadalmait az erre rendszeresített falra! (Ez egy ideje digitálisan is megtehető, hiába, fejlődik a technika!)

Akit a tömeg nem vonz és megteheti, az  a Renaissance Hotel R Lounge szalonjába  foglaljon asztalt: a padlóig érő üvegablakoknak köszönhetően felejthetetlen  látványban lesz része.

Cím: R Lounge at Renaisssance New York Times Square Hote, 714 Seventh Avenue New York, NY 10036

 

2. Sydney, Ausztrália

 

Ősi füstceremónia, fényshow-k, kisrepülőgépekkel az égre húzott jókívánságok és üzenetek, mega-tűzijáték, táncparty a Bondi Beach-en, gyerekzsúr a Taronga Állatkertben: ki lehet jelenteni, hogy az ausztrálok aztán tudnak ünnepelni, ha a Szilveszterről van szó. És akkor még nem is említettük, hogy milyen jó meleg van ott decemberben! A város kikötőjében is zajlik az élet ilyenkor, mert sokan indulnak el kishajóval a Cockatoo szigetre, hogy ott éjszakázzanak – igen, érdemes esetleg baráti társaságban és hajóbérlésben gondolkodni. Sydney-ben a parti  vendéglők persze zsúfolásig tele vannak ilyenkor, időben kell foglalni! Szállásnak a Four Seasons Hotel azért is jó választás, mert az épp a Harbour Bridge-dzsel  („Kikötő híd”) szemben található, és a víz felé nyíló ablakokból a világ legnagyobbnak mondott tűzijátéka tényleg eget verő élmény.

 

3. Párizs, Franciaország

 

Az Eiffel torony kivilágított képe biztos elraktározódik a látogató memóriájában, ha egyszer élőben látja. Hozzá az ünneplő tömeg, a fényshow a Champs-Élysées-n (különösen a Diadalív közelében, ami Párizsban hagyományosan az utcai szilveszteri ünneplések központi helyszíne), a tűzijáték és a Szajnán sikló hajók látványa – kevés nagyszabásúbb és elegánsabb óév-búcsúztatást lehet elképzelni. Szállást persze időben kell foglalni!

 

4. Goa, India

 

Vannak akik azt mondják, az indiai Goán rendezett partik már nem olyanok mint rég. Mások szerint az anjuna-i vagy a Palolem Beach-i tengerparti fövenyen hajnalig tartó táncos mulatságot az égősorokkal díszített pálmafák alatt azért kevés dolog tudja felülmúlni. A homokba szúrt fáklyák és az onnan indított mini-tüzijátékok hangulata, és főleg a természet közelsége továbbra is sokat tud adni.  Aki pedig éjjel túlzásokba esne, az kezdheti az újévet jógával vagy reikivel a közeli Agondában! A kínált szállások minősége sokat javult az utóbbi években, de érdemes körültekintőnek lenni.

 

5. Yangon (Rangoon), Myanmar (Burma)

 

A kelet-ázsiai kultúrába egyre több nyugati elem szivárog be, ami nem mindig örömteli fejlemény, de amikor valahol az ünnepnapok  palettája bővül,  az nem lehet rossz. Relatív új dolog az is, ahogy Yangon-ban ünneplik a Szilvesztert. Az utcai ünneplés epicentruma a Kandawgyi Park, ott gyűlik össze a tűzijátékot élvező tömeg.  Aki ez utóbbi el akarná kerülni, de a látványra azért kíváncsi, az a Vista Bár tetőteraszára  foglaljon helyet, onnan mintegy páholyból élvezheti az év utolsó éjszakájának eseményeit, háttérben a kivilágított Shwedagon Pagodával.

A Kandawgyi tó partján körbefutó sétányról nézve a meseszerű, vízen lebegő Karaweik Palota is   egyedülálló látvány, érdemes elsétálni arra az új év első napján!

 vissza a tetejére

Utazások

MIANMAR KÖRUTAZÁS (BURMA)

Egyedi időpont
1470 USD-től / fő
Mianmar

Misztikus India Utazás

2019. november 8-20.
733.000 Ft/fő*
India