Hollandia

Az ország legnagyobb turisztikai vonzereje kétség kívül Amszterdam, ám ha valaki több időt szán erre a kicsi, ám lenyűgöző tradíciókkal, művészettel, építészettel és tájakkal teli országra, csodálatos nyaralásban lehet majd része.

Hollandia területének negyede a tengerszint alatt fekszik, fele pedig alig egy méterrel a tengerszint felett. A gigantikus Schiphol repülőtér például 4,5 méterrel a tengerszint alatt épült. A hegyeket kedvelők itt kiléphetnek a komfort zónájukból, ugyanis az egész ország olyan lapos, mint egy palacsinta.

Ezt a síkságot  viszont szebbnél-szebb tájak borítják. Például végeláthatatlan virágmezők. Amszterdamtól nem messze, a Keukenhof Gardens, más néven Európa kert tavasszal kötelező kirándulási célpont. Évente 7 millió virág borítja a 32 hektárnyi kertet, ami a világ egyik legnagyobb virágoskertje.

Az országot járva a szélmalmok látvány teszi még emlékezetessé az utazást. A tengerparton igazi északi-tengeri hangulatot várjunk a pasztel színekkel és a hűvösebb hőmérsékletekkel, de aki egyszer már volt az Északi-tenger bármely pontján, az tudja, hogy van valami egészen titokzatos és felejthetetlen azokban a színekben és illatokban.

A városok a kicsiktől a nagyokig mind hívogatóak és barátságosak, és persze rendkívül civilizáltak. A hollandok a skandinávok után a világ nagy kávéfogyasztói, így természetesen csodás kávéházak várnak az utazóra bármelyik városban. De ha már ital, akkor sör, amiből ugyancsak bőven van a hollandoknak. Egy látogatás a Heineken gyárban például remek program lehet.

A hollandok 86 százaléka második nyelvként beszéli az angolt, így a kommunikációval nem lehet gond az utazás alatt.

Amszterdam, ahova nem lehet elégszer visszatérni, a világ egyik legcsodálatosabb városa. Oszlopokra épült, amelyek 11 méter mélyen fúródnak a homokos talajba. A Királyi Palota például 13 659 faoszlopon egyensúlyozik most már évszázadok óta.

Amszterdam múzeumai, építészete, művészeti élete, éjszakai élete és kávéházi kultúrája mind megér egy külön misét, nem beszélve az egész országot, és különösen ezt a várost behálózó bicikliutakról. Ha más nem, legalább egy napra érdemes biciklit bérelni és elvegyülni a helyiek forgatagában.

 

Időjárás

Oltások

Beutazási információk

Utazások

Élménybeszámolók