Saint Vincent és a Grenadine-szigetek

Nem kevesebb, mint 32 lenyűgöző azúrkék sziget tartozik a St. Vincent és Grenadines gyűjteményéhez. St. Vincent 70%-a hegyekkel borított, vulkanikus eredetű sziget, északi részén egy aktív vulkánnal, az 1,234m magas La Soufrière-nel, amely 1979 áprilisában tört ki utoljára hevesebben. A St. Vincent-i strandok fekete vulkanikus homokkal borítottak, míg a Grenadine partjai fehér homokkal várják a pihenni vágyókat.

Bármilyen programot találsz ki magadnak, legyen az felszíni búvárkodás a látványban gazdag Tobago Cays-ben, vagy pihenés az álmos Bequia tökéletes strandján, vagy shopping-olás Kingstown macskaköves utcáin található csillogó üzletekben, St Vincent és Grenadines mindig hozzátesz valami kis pluszt.

Nem sok minden tudja túlszárnyalni St Vincent és Grenadine festői látványát és gyarmati eleganciáját. Már maga egy vitorlázás a színes korallok felett, olyan, mint egy álom! A reggelente elfogyasztott friss lédús gyümölcsök ízét még csak fokozza a napozóteraszról elénk táruló vulkánok látványa, míg a lángoló naplementét az első osztályú koktélok teszik feledhetetlenné.

Főváros: Kingstown

Helyi idegenforgalmi hivatal oldala: http://discoversvg.com/

Időeltolódás: -6 óra

Biztosítás: Ajánlott a mindenre teljes körűen kiterjedő baleset és betegség biztosítás megkötése.

Feszültség: 230V/50Hz, adapter szükséges.

Fizetés: A bankkártyákat a legtöbb reptéren és szállodában elfogadják, de javasoljuk, hogy készpénzt (EUR, USD) is vigyen magával. A pénzváltást hivatalos pénzváltóban, hotelekben, bankokban ajánljuk.

Közlekedés: az országban baloldali közlekedés van, vezetéshez ideiglenes vezetői engedélyt kell igényelni.
A tömegközlekedés használatát nem javasoljuk, kizárólag hivatalos taxitársaság autóját vegyék igénybe.

Biztonság: kérjük kerüljék a feltűnő ékszerek és óra viseletét, értékeiket ne hagyják őrizetlenül a strandon. Hivatalos irataikat, értékeiket zárják el a szállodai széfben.

Időjárás

Saint Vincent és a Grenadine-szigetek éghajlata forró trópusi, melyet a tenger közelsége enyhít némiképp. A trópusi ciklonok állandó kísérő-jelenségei a helyi időjárásnak, így sajnálatos módon aránylag gyakran okoznak jelentős károkat. Hurrikánok jellemzően júniustól novemberig alakulhatnak ki.

Saint Vincent and the GrenadinesIIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Legmagasabb hőmérsléklet (C°)282828293030303030302928
Legalacsonyabb hőmérséklet (C°)212121222324242323222221
Napos órák száma (naponta)888888888888
Esős napok száma (havonta)181414121517202119201818
Vízhőmérséklet (C°)272626272728282829292827


 

OltásokEgészségvédelem: Kötelező és ajánlott oltásokkal kapcsolatban felvilágosítást nyújt: Nemzetközi Oltóközpont (1138 Bp., Váci út 174., Tel.: 465-3809, www.oltokozpont.hu), vagy a megyei ÁNTSZ-ek.

Ajánlott oltások: Hepatitis A, Hepatitis B, veszettség, hastífusz, esetleg sárgaláz
Kötelező oltás: -

Higiénia: A szigeteken a kórházi ellátás színvonala nagyon alacsony. A búvárbalesetek sérültjeit megfelelő felszerelés hiányában mindenképpen más szigetekre szállítják.
A csapvíz fogyasztása nem biztonságos, boltokban kapható ásványvíz fogyasztása ajánlott.
Az országban a következő betegségekkel lehet számolni: Dengue-láz, Zika-vírus, javasoljuk a megfelelő szúnyogriasztó szerek használatát.

Beutazási információk

Vízum: Magyar állampolgárok turista célú beutazás esetén legfeljebb 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak az ország területén. A belépés további feltétele a visszautazás napjától további 6 hónapig érvényes útlevél.

Minden további fontos információt megtalálnak az ország konzuli oldalán: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?saint-vincent-es-a-grenadine-szigetek

Magyar képviselet szükség esetén
Saint Vincent és a Grenadine-szigetek területére nincs akkreditálva magyar külképviselet. Probléma esetén javasoljuk, hogy vegyék föl a kapcsolatot az Európai Unió valamely tagállamának helyi képviseletével.

Utazások

Élménybeszámolók