Seychelle-szigetek

Seychelles a világ legcsodálatosabb szigetcsoportjainak egyike. Az emberek képzeletében egy ehhez a szigethez hasonló üdülőhely jelenik meg, ha trópusi szigetekről álmodozik. Annyi csak a különbség, hogy a valóság még ezeket az álmokat is felülmúlja. Az Indiai-óceánban található szigetcsoport maga a paradicsom, fehér homokos strandjai és gyönyörű tájai ámulatba ejtik a turistákat. Természetesen ennek az idilli környezetnek meg van az ára, hiszen olcsó szálláshelyet, éttermet, szórakozási lehetőséget nem nagyon találunk. Habár a szigetre inkább olyanok érkeznek, akik csak a napsütést és a semmittevést keresik, az aktívabb turisták számára is rengeteg lehetőség adódik a mozgalmasabb időtöltéshez.

Az egyetlen gránit sziget az óceán közepén, a világ legnagyobb korallzátonya, melyet egy sereg látványosság tesz a világ utolsó “Édenkertjévé”. A szigeteket kivételes szépsége és a gondosan megóvott növény- és állatvilága tette híressé.
A Seychelles-szigetek Madagaszkártól északkeletre, az Indiai Óceánban található. A szigetek mindegyikének saját karaktere és varázsa van.

Összesen 80 000 lakosa van, nagy részük a három legnagyobb szigeten (Mahé, Praslin és La Digue) lakik. Az itt élő emberek rendkívül barátságosak, kedvesek és segítőkészek.

Előfordulhat, hogy meghívják a turistát ebédre, vacsorára. A Seychelles-szigeteket már időszámításunk szerint 500-ban felfedezték, de a szigetet először az angolok gyarmatosították. 1903 óta autonóm terület.

Főváros: Victoria

Helyi idegenforgalmi hivatal oldala: http://www.seychelles.travel/

Időeltolódás: +4 óra

Biztosítás: Ajánlott a mindenre teljes körűen kiterjedő baleset és betegség biztosítás megkötése.

Feszültség: 240V/50Hz, adapter szükséges.

Fizetés: A bankkártyákat a legtöbb reptéren és szállodában elfogadják, de javasoljuk, hogy készpénzt (EUR, USD) is vigyen magával. A pénzváltást hivatalos pénzváltóban, hotelekben, bankokban ajánljuk.

Időjárás

Időjárását a passzát szelek határozzák meg. Meleg, nedves levegőt hoznak októbertől áprilisig és hűvös, száraz időt májustól szeptemberig, azonban felkorbácsolják a hullámokat, így érdemes védett partot keresni. A március és április, illetve október és november általában szélmentes és nyugodt időjárású. Az eső hirtelen kezd esni. Január a legcsapadékosabb hónap, július és augusztus a legszárazabbak. A hőmérséklet egész évben 24-32°C között alakul. Ugyan a sziget nem esik ciklon zónába, hatása érezhető december és március között. A főszezon decemberben, januárban, júliusban és augusztusban van.

Seychelles-szigetekIIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Legmagasabb hőmérséklet (°C)303131313029282829303030
Legalacsonyabb hőmérséklet (°C)242525252525242424242424
Napos órák száma (naponta)567888878776
Esős napok száma (havonta)161110141110101011121418
Indiai-óceán vízhőmérséklete (°C)272828292827262626262727


 

Oltások

Egészségvédelem: Kötelező és ajánlott oltásokkal kapcsolatban felvilágosítást nyújt: Nemzetközi Oltóközpont (1138 Bp., Váci út 174., Tel.: 465-3809, www.oltokozpont.hu), vagy a megyei ÁNTSZ-ek.

Ajánlott oltások: Hepatitis A, Diftéria, tetanusz, gyermekbénulás, Hepatitis B, Tifusz

Kötelező oltás: -

Higiénia: Az egészségügyi ellátás minimális, a központi kórház Victórián található. Javasoljuk, hogy palackozott víz fogyasztását.

Beutazási információk

Vízum: Magyar állampolgárok legfeljebb 30 napig vízummentesen tartózkodhatnak a Seychelles-szigetek területén. A belépés további feltétele a Az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű útlevél.

A 30 napig érvényes ingyenes Visitor’s Permit érkezéskor a repülőtéren történő kiállításának feltételei:
- Az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű útlevél;
- Visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy;
- Visszaigazolt szállásfoglalás;
- Jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre;
- A tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte (150 USD/nap)

Minden további fontos információt megtalálnak az ország konzuli oldalán: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?seychelle-szigetek

Magyar képviselet szükség esetén


Tiszteletbeli Konzul, Victoria
Cím: Kingsgate Travel Centre, Victoria, Mahe, Seychelles
Telefon: +248-292-811/800
Tiszteletbeli konzul: Anna Butler-Payette
E-mail: 7south@7south.net, hunhunconsulate@7south.net

Utazások

Élménybeszámolók