Tánc a Karib tenger partján – Cartagena de Indias

Karib tengeri város zene és tánc nélkül nem létezik. Ez szinte axióma. Ha valaki nem is tud esetleg táncolni a latin ritmusokra, akkor is érdemes elmennie valamelyik népszerű bárba, hogy nézze azokat, akik viszont igen. Ha pedig több ideje van, gyorstalpalót vehet ottani tanároktól, hogy aztán este már kipróbálhassa a frissen tanult lépéseket.

Cartagena de Indias a Karib-tenger kolumbiai partvidékén a legszebb város és persze a legnépszerűbb is. És a legdrágább is. A fallal körülvett, elegánsan felújított városrész szinte már csak a turisták és a vagyonos külföldiek, vagy fővárosiak kiszolgálására rendezkedett be, a valódi élet a falakon kívül, és azoktól egyre messzebb van. A jómódúak, akik azért a falon belüli életet nem tudják maguknak megengedni, Boca Grandéba és annak magas házaiba költöztek, az egyre jobban kicsinosított Getsemaní negyed egy része is már a turizmus, az éttermek, és a valamivel olcsóbb szállások környéke lett. Ami ezeken túl húzódik, vagyis a város jelentős része, az már jobban hasonlít bármelyik latin-amerikai nagyváros hétköznapi életére. Arrafelé turistákból sem sok akad.

Zene és tánc azonban mindenhol van. Nem helyiként a biztonságosabb kerületekben érdemes belemerülni az éjszakába. A városfalon belül, illetve a Getsemaní bárjaiban sok helyi is megfordul, ahogy külföldiek is. A kolumbiaiak általában későn mennek vacsorázni, utána megisznak valahol egy italt (ahogy a spanyolok is), aztán jöhet a tánc. A helyiek legtöbbször a bárokban, ahol táncolható zene szól, az asztalok mellett táncolnak, sok helyen nincs is táncparkett, azt gyakran a külföldiek miatt alakítják ki, akik jobban megszokták (megszoktuk), hogy a táncnak külön tere van. Egy este több bárba is érdemes ellátogatni, pláne, ha rövid az ott tartózkodás.

Egy rövid útbaigazítást adunk a cartagenai éjszakai életben, már ami a táncot illeti.

A bulik leginkább csütörtök és szombat között vannak, de akad olyan hely is, ahol minden este találni zenét vagy táncot. A helyek gyalog sincsenek messze egymástól, így, ha valahol éppen nincs őrült jó hangulat, tovább lehet állni a következőre.

Az egyik központi bár, ami mellett nincs ember, aki nem menne el, a Donde Fidel. Minden este szól itt a zene a városfal mellett, a hozzá tartozó teraszon nehéz helyet találni. A bár két részből áll, az egyikben bárpult és egy kis tánctér van, a másikban asztalok, és nagyobb tánctér. Ez a salsa klub tulajdonképpen. A bár a fal főbejáratával (Plaza del Reloj) szembeni árkádsor alatt található és szinte minden este látni benne táncoló helyieket és turistákat.

Cím: El Portal de los Dulces, No. 32-09

Igazán nagy bulik szoktak lenni a Quiebra Canto nevű klubban, ahol a tánccé a főszerep. A Getsemaní negyed bejáratánál az első emeleten várja a salsázni vágyókat állandó dj-vel és őrült sok lemezzel. A teraszáról pazar a kilátás az öbölre, illetve a városfal óratoronnyal szabdalt részére. Buli viszont csak a hét második felében van, érdemes előre megtudni, mikor. Itt az éjszaka közepén nagy eséllyel lehet jó táncosokat találni, akik igazán látványosan ropják a salsát.

Cím:  Calle 24 con la Carrera 8

Cartagena talán leghíresebb bulizó helye a Café Havana. Itt sem minden éjszaka van lehetőség partira, nyilván a hét elején gyűjtik az erőt a hétvégi sodrásra. Gyakran játszanak itt salsa zenekarok, viszont sokszor olyan nagy a tömeg, hogy táncolni sem túl kellemes. Hangulat azonban van, bent is, kint is. A belépésért fizetni kell, de a jegy ára nem vészes.

Cím: Calle de la Media Luna con Calle de Guerrero, Esquina.

http://www.cafehavanacartagena.com

Érdemes még kipróbálni az alábbiakat (minden közel van, és Cartagenában sétálni bármely napszakban öröm.)

Café del Mar – szabadtéri kávézó a városfalon, olyan közel a tengerhez, hogy a hullámok hangját csak a zene tudja elnyomni.

 Bazurto Social Club – a falon kívül, a Getsemaní bejáratánál ebben a klubban tradicionális vacsora mellett tradicionális zene is hallható, aztán meg táncolható. Minden nap koncerttel várják a látogatókat (mármint, amikor nyitva van, mert itt sem minden este van buli).

Főleg vallenato, vagy champete zene szól itt.

Cím: Getsemaní, Av. del Centenario, Cra 9 #30-42

Tú Candela – a legendás helyen minden nap forró a hangulat, latin zene szól, és a városfalon belül, a Donde Fidel salsa klubbal egy háztömbben található.

Cím: El Portal de los Dulces, No. 32-25

 

 

 vissza a tetejére

Utazások

LUXUSBAN AZ ANDOKON KERESZTÜL

Egyedi időpont
480 USD/fő-től
Peru