KALANDOZÁS SKANDINÁVIA LEGSZEBB TÁJAIN

Svédország

1480 EUR-tól / fő

Program:

1. nap
Elutazás Stockholmba (1 éj). Érkezés után a bérautó felvétele, szállás elfoglalása. Városnézés egyénileg. Szép kilátás nyílik a városra a Sky View kabinjából (félórás utazás egy ’golflabdában’ a Globe Aréna tetejére. SEK 150/fő, helyszínen befizethető szabad helyek függvényében).

2. nap
A város felfedezése egyénileg: Királyi Palota, Városháza, ABBA múzeum, Vasa múzeum. Többféle csoportos Hop-on hop-off buszos/hajós városnézési lehetőség is van (1-3 óra, idegenvezetés orosz nyelven is fülhallgatón).
Továbbutazás és szállás Vetlanda-ba (370 km, 4 óra, 1 éj).

3. nap
Reggeli, majd indulás Adelfors-ba az aranymosás helyszínére. A szerencsések, igazán különleges szuvenírt vihetnek haza magukkal. Tapasztalt bányászok segítségével mindenki találhat aranyat, ehhez azonban legalább 3 óra gyakorlás szükséges. Nyitva 10.00 – 17.00 között. (Nap és eső védett helyen, kb. 15 cm a vízmélység.) Továbbutazás a másnapi kaland felé, szállás félúton Örebro-ban. (302 km, kb. 3,5 óra, 1 éj).

4. nap
Utazás autóval a Klarälvens kempinghez. (217 km, kb. 3 óra, 1 éj). Útközben Kristinehamn-ban a Picasso szobor megtekintése. Délután kettő körül érkezés a kemping területére, a szállás elfoglalása 2:30-tól. 3-tól kezdődik az eligazítás, mely során mindenki megtudja, hogyan készül egy tutaj, hogyan kell azt a vízen navigálni, majd minden csapat megépíti a saját tutaját (1 tutaj kb. 3×3 m, 1 tonna, 2-6 fős). Este szaunázási lehetőség, szállás a kemping faházaiban (saját WC, fürdő, félpanziós ellátás a közeli hotelben).

5. nap
Reggeli után indulhat a tutajozás, minden csapat a saját tempójában haladhat (kb. 3-5 óra, a kempinget 11-ig kell elhagyni). Az út általában nyugodt és békés, néhol azonban a folyóba benyúló fákat kikerüléséhez az egy tutajon utazóknak igazi csapatmunkára van szükségük. A tutajozás Björkebo-ban ér véget (előző nap itt kell leparkolni az autókkal a tutaj építése után, a sofőrt visszaviszik a táborba). Utazás Stockholmba (492 km, kb. 5,5 óra) a reptéri szállásra. Bérautó leadása, a szállás elfoglalása (1 éj).

6. nap
Reggeli után repülés Lappföldre, Vilhelmina-ba (1 éj). Találkozás az idegenvezetővel, transzfer a szállásra. Délután szaunázási lehetőség.

7. nap
Reggeli után rövid tájékoztató a quad használatáról, majd kirándulás túravezetővel gyönyörű tájakon. Ebéd a szabadban tábortűznél, majd folytatódik a kirándulás, délután visszaérkezés a szállásra (2 éj).

8. nap
Utazás a kenutúra helyszínére, felszerelés átvétele, majd rövid tájékoztatás után indul az evezés. Ebéd és vacsora a szabadban “a semmi közepén”, majd estére visszatérés a hotelbe.

9. nap
Reggeli után transzfer a reptérre, majd hazautazás stockholmi átszállással, érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Részvételi díjak:

 • kétágyas elhelyezéssel (min. 4 fő esetén): 1590 EUR / fő – től
 • kétágyas elhelyezéssel (min. 6 fő esetén): 1480 EUR / fő – től
 • Repülőjegy ára Stockholmba (légitársasági akcióktól függően): kb. 40 000 Ft-tól / fő illetékekkel

Áraink tájékoztató jellegűek, pontos dátum és létszám ismeretében tudunk ajánlatot készíteni.

A részvételi díj tartalmazza:

 • szállások reggelivel (8 éjszaka, 7 éj hotelben, 1 éj faházban a Klarälvens kempingben,
 • ’Tom Sawyer program’: tutajépítéshez kellékek, szállás a Klaravens kemping standard faházaiban, kényelmi csomaggal (ágynemű, 1 reggeli és 1 vacsora a közeli hotelben, ebédcsomag a tutajra, takarítás),
 • Adelfors aranymosás program,
 • 3 napos lappföldi kaland: 1 napos quad túra, 1 napos kenu túra angolul beszélő idegenvezetővel, reptéri transzferrel,
 • az autóbérlést a teljes svédországi tartózkodásra Stockholm Arlanda reptéri felvétellel és leadással. (A bérleti díj tartalmazza: kötelező törés-, lopásbiztosítást önrész visszatérítéssel, másodsofőr díját (25 év felett), helyszínen fizetendő igény szerint extra navigáció.)

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • programban nem szereplő ellátások, belépők,
 • helyi idegenforgalmi adók,
 • biztosítások,
 • repülőjegy és illetékek.

Fontos információk:

 • a túrákon egészséges, jó fizikumú, úszni tudó utasok vehetnek részt,
 • a quad túrán a quad-ot 18 évet betöltött, érvényes jogosítvánnyal rendelkező utas vezetheti, a quad-ok kétszemélyesek,
 • aranymosás program ellátást nem tartalmaz, ott egy kis kávézó/büfé van, ahol étkezni lehet, legközelebbi étterem vagy bolt kb. 20 km-re van.

Utazások

Magazin

Hajóval az olasz csizma sarkánál – Puglia

2018-12-12

Én azt mondom, gesztenye, te azt mondod: castagna

2018-12-12

„Karibi strandok” Korzika szigetén

2018-12-12