BEST OF MADAGASCAR

Madagaszkár

EUR 1453/fő

„Best of Madagascar” körút és nyaralás félpanziós ellátással
12 nap / 11 éj*
2019. április 25. – május 6.
2019. augusztus 17-28.
2019. november 19-30.
*Madagaszkáron töltött napok, repüléssel töltött napok nincsenek benne.
A TÚRA ÉS AZ ÚTVONAL RÖVID ISMERTETÉSE:
 • több mint 1000 kilométer
 • több mint 13 lemúrfaj
 • két nagy Nemzeti park
 • két magánrezervátum
 • három UNESCO Világörökség helyszín
 • 6 különböző madagaszkári népcsoport
 • 4 féle időjárási zóna
 • képeslapba illő tengerpart
 • a világ harmadik legnagyobb korallzátonya
 • hosszúszárnyú bálnák (július-szeptember eleje)

A TÚRA SORÁN MEGTEKINTETT FŐBB NEVEZETESSÉGEK:

 • Antananarivo: a főváros
 • Kézművesség, érintetlen gyártóműhelyek (köztük az UNESCO Világörökség-listára felvett Zafimaniry fafafaragások)
 • Történelmi városok: Antsirabe, Fianarantsoa
 • Ranomafana Nemzeti park –UNESCO Világörökség helyszín
 • Anja magánrezervátum: lemúrok, lélegzetelállító panorámák
 • Isalo Nemzeti park: kanyonok, lemúrok, vízesések, a ragyogó Tejút megcsodálása az esti sötétségben
 • Tulear: baobab-fák, Mahafaly sírok
 • Ifaty: csodálatos tengerpartok, friss tengeri ételek, búvárparadicsom
 • Vakona Erdei Rezervátum: készítsd el “selfie”-det a makikkal!
 • Teraszos rizsföldek, hegyi fennsíkok
 • Analamazoatra Nemzeti Park: találkozás az indri-indrivel, a legnagyobb lemurral
 • Búcsúest madagaszkári módra: helyi folklór együttes privát koncertje, zenével, tánccal, vidám ritmusokkal!

 

CSAK A SZEPTEMBERI DÁTUMON: HOSSZÚSZÁRNYÚ BÁLNÁK

A szeptemberi dátumon Ifaty-ban a Föld egyik legnagyobb élőlényeivel is találkozhatunk: a hosszúszárnyú bálnákkal. A hosszúszárnyú, vagy más néven púposhátú bálnák hatalmas, akár 15 méter hosszú és 40 tonna súlyú tengeri emlősök. Több mint 5000 kilométert utaznak az Antarktisz vizeiből idáig, hogy a melegebb vizekben párosodjanak és adjanak életet kicsinyeiknek.

Részletes program

1. nap INDULÁS BUDAPESTRŐL, ÉRKEZÉS ANTANANARIVOBA
A repülőjárattól függően fogunk megérkezni Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren már vár minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba.
A várható késői érkezés miatt a főváros megtekintését valószínűleg az elutazás napjára hagyjuk.
Szállás és vacsora: Hotel Belvedere

2. nap ANTANANARIVO – ANDASIBE
Antananarivo – Andasibe (135 km, körülbelül 3-4 óra)
Miután megreggeliztünk, elindulunk kelet felé, hogy megkezdjük felfedező utunkat ezen a különleges szigeten.
Mandraka faluban látogatást teszünk a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmon, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük : krokodilok, kaméleonok sokasága, iguánák, gekkók ; de ezenkívül két makifajjal is megismerkedhetünk,  valamint különleges lepkékkel.
Délután megérkezünk szállodánkba Andasibe-be, két híres park : az Analamazoatra Nemzeti Park és a Mantadia Nemzeti Park mellé.
Meglátogatjuk a Vakona Lodge Magán Rezervátumát : a legjobb lehetőség, hogy elkészítsük szelfinket az itt élő barátságos makikkal!
Fakultatív program estére: sötétedés utáni esti állatles rezervátumban, az éjszaka aktív állatfajták megfigyelésére: kaméleonok, pillangók, stb. (A program árát az ajánlat nem tartalmazza.)
Szállás és vacsora: Andasibe Hotel

3. nap ANDASIBE – ANTANANARIVO
Andasibe – Antananarivo (135 km, körülbelül 3-4 óra)
Ezen a napon reggeli után a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, mivel ez a hely arról híres, hogy az itt található esőerdők a legnagyobb és legfejlettebb maki, az Indri Indri otthonai. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását (például a szállodában a reggelink közben is), ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a makik mellett számos más különleges állat-és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj.
A park meglátogatása után visszaindulunk Antananarivoba, ahol városnézésre indulunk: megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az « alsó » és « felső » várost.
Szállás és vacsora: Hotel Trano Bongo

4. nap ANTANANARIVO – AMBATOLAMPY – ANTSIRABE
Antananarivo – Ambatolampy (68 km)
Ambatolampy – Antsirabe (100 km)
Miután megreggelizünk a szállodában, elhagyjuk a fővárost, elindulunk délnek és megkezdjük utazásunkat Madagaszkár csodáinak felfedezésére. Az utunk Közép-Madagaszkár felföldi tájain visz át: gyönyörű, szépen művelt teraszos rizsföldjei, egyszerű, vöröskőből épült házai, kedves, közvetlen lakosai között.
Útközben megállunk Ambatolampy faluban, hogy meglátogassunk egy autentikus, tradicionális öntödét és műhelyt, ahol alumíniumedényeket öntenek és zebuszarvból (a zebu a helyi, púposhátú szarvasmarha) készült különböző használati tárgyakat készítenek. A madagaszkári iparművészet méltán híres: a csakis kézzel készített, ízléses, időigényes és minőségi termékeket sok helyen megcsodálhatjuk majd még. Európában ma már aligha találkozhatunk ilyen “kezdetleges”, de nagyon emberközeli és emberközpontú műhelyekkel; a Madagaszkáron tett utazásunk során garantáltan az lesz a benyomásunk, mintha nem csak térben, hanem időben is utaznánk…
Kis pihenőt beiktatva egy panorámikus sétát teszünk a rizsföldek között. A földeken mindenfelé láthatjuk a helyieket kizárólag kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével művelni szorgalmasan és fáradságosan földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst, melyből egy malgas akár napi háromszor is képes enni! Magunkba szívhatjuk ezt az érintetlen környezetet, a friss levegőt, az egyszerűségükben megejtő kis falvakat, mindent, ami nagyon távol áll a mi rohanó világunktól.
Ezután továbbindulunk az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe-be, mely az ország harmadik legnagyobb városa, és több ”becenevet” is kapott: a sós vizű termálfürdők városa, az ország söripari központja, és a pousse–pousse-ok (kézi hajtású riksák) városa. Ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező miniatűr riksa készítő műhelybe, valamint egy ékszerkészítő atelier-be, ahol a szigeten bőven fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel – így folytatva ismerkedésünket a helyi iparművészettel.
Vacsora és szállás: Couleur Café Guest House

5. nap ANTSIRABE – AMBOSITRA – RANOMAFANA
Antsirabe -Ambositra (90km / 2h)
Ambositra – Ranomafana (167km / 3h30)
A reggeli után különleges városnézésre indulunk: pousse-pousse-ra (riksákra) szállunk és így fedezzük fel Antsirabe egyetemi városát: megtekintjük francia koloniális stílusban épült házait, a katedrálist, és természetesen a helyi kézműves és élelmiszer árusok színes kavalkádra emlékeztető választékát.
Reggeli után továbbindulunk dél felé, hogy meglátogassuk Ambositra városát, amely a madagaszkári fafaragás központja, és az e művészetükről híres úgynevezett zafimaniri törzs legfontosabb városa. A zafimaniry törzs fafaragó művészete az UNESCO Kulturális Világörökség listáján szerepel. Az erdőművelésben és fafaragásban generációk alatt szerzett szakértelmük a mindennapi élet összes területén meglátszik: a legtöbb használati tárgyuk, a házaik mind fából készülnek, minden fafelület gazdagon díszített és alaposan megmunkált. Hihetetlen, de a házakat és a sírokat a mai napig szög, zsanér, agy egyéb fém alkatrész nélkül, csak fából, faszögek és facsapok segítségével építik.
Meglátogatunk egy igazi zafimaniri fafaragó műhelyt, ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának kulisszatitkaiba. Bár a formák, motívumok hasonlók, a dekoráció minden esetben a faragó mester személyiségétől függ, így nincs két ugyanolyan tárgy.
Továbbutazunk és estére megérkezünk Ranomafana faluba, amely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. A falu nevének jelentése “meleg víz”, a körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező helyi termálfürdőre utalva.
Vacsora és szállás: Hotel Centrest Séjour

6. nap RANOMAFANA – AMBALAVAO
Ranomafana –  Fianarantsoa (67 km / 2h)
Fianarantsoa – Ambalavao (56km / 1h 30)
Bőséges reggeli után indulunk el szállodánkból, hogy elkezdjük az eddiginél még közelebbről felfedezni Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és meggyőződjünk: joggal hívják a szigetet a “nyolcadik kontinens”-nek. A Ranomafana Nemzeti Park, az UNESCO Világörökség része és az ország második leglátogatottabb nemzeti parkja számos őshonos, endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható állat-és növényfajt rejt magában. Dús, buja esőerdője rendkívüli vegetációval rendelkezik: pálmák, orchideák (Madagaszkárt az orchideák hazájának is nevezik: itt található a világon a legtöbb orchidea-faj), bambuszok, páfrányok, stb. Ez az erdő számos lemúrfaj kedvelt tartózkodási helye, így végre garantáltan, testközelből találkozhatunk a híres madagaszkári makikkal! Más lemúrfajok mellett (összesen 12 faj él a parkban) itt él például a híres bambusz-lemúr is, illetve a vörös maki és a törpe egérmaki is.
A park meglátogatása után továbbindulunk Fianarantsoa-ba, Madagaszkár második legnagyobb városába, ahol városnézést követően felkeressük Pierrot Men, a leghíresebb madagaszkári fotográfus fotóműhelyét is. A nemzetközi hírű és nemzetközi díjakat nyert fotóművész Fianarantsoa-ban lakik, és fényképeiből kiállítótermet rendezett be a városban. Bár a művész nem csak Madagaszkáron fotózik, de az ország lakosai és természeti szépségei kimeríthetetlen témát és ihletet adnak neki és sokan úgy tartják, ő készíti és készítette a valaha készült legszebb képeket a szigetről – melyek sokszor egy szempillantás alatt berepítenek minket a malgas emberek összetett, rejtélyes világába, számos hagyománnnyal és mítosszal átszőtt életébe.
Továbbutazunk és estére megérkezünk Ambalavaoba, itt fogjuk az éjszakánkat tölteni.
Vacsora és szállás: Hotel Aux BougainVillées

7. nap AMBALAVAO – RANOHIRA
Ambalavao – Anja (20 km)
Anja – Ihosy  (130km)
Ihosy – Ranohira (91km)
Reggeli után megtudjuk testközelből is, miről híres Ambalavao városa: meglátogatunk ugyanis egy papírgyártó műhelyt, ahol előállítják a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak.
Ezután továbbutazunk dél felé, és megállunk az Anja magánparkban, ahol egy két órás sétatúrára indulunk az erdős- sziklás parkban, a gyönyörű panorámás tájban, túránk alatt pedig vidám gyűrűsfarkú maki-csapatokkal találkozhatunk! A makik vígan élnek ebben a nagyon jól szervezett, a helyi lakosok kezdeményezésében alapított magánparkban, amelynek bevételei a helyi lakosság megélhetését biztosítják; nagyon jó példát mutatva ezzel Madagaszkár többi régiójának a turizmus és a helyi lakosság fenntartható, gyümölcsöző együttéléséről. A régió endemikus és gyógynövényeivel is megismerkedünk sétánk alatt.
Fájó szívvel, de otthagyjuk a makikat, hogy a nap végére megérkezzünk Ranohiraba, a lenyűgöző Isalo Nemzeti Park területére. Ezen a napon utunkon a tájkép hatalmas változatossága tárul elénk: a teraszos rizsföldek és szorgalmas rizstermesztő lakosai átadják helyüket hatalmas szürke sziklák tövében megbúvó kicsiny, rejtélyes falvak zárt közösségeinek, majd füves-fás szavannák és végül Isalo ezer-formájú homokkő sziklái tűnnek fel és itt már a tájat a barna, zöld és okkersárga színek uralják. Útközben belelátunk a kis falvak életébe, betekintve ezzel a különböző madagaszkári törzsek jellemzőibe, ugyanis ma három törzs területén haladunk át. (Madagaszkáron összesen 18 népcsoport és számos nyelvi dialektus van.)
Esti programunk már az Isalo Nemzeti Park területén lesz: az « Isalo ablaka » elnevezésű hatalmas sziklaképződményről nézzük meg a naplementét. Varázslatos élményben lesz részünk, ahogyan a sziklás táj színei átváltoznak az esti fényben; gyönyörű fotókat készíthetünk.
Vacsora és szállás: Hotel Isalo Ranch

8. nap RANOHIRA, ISALO NEMZETI PARK
Reggelink után egész napos túrára indulunk Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkjában: az Isalo Nemzeti parkban. A tájat hatalmas homokkő sziklák uralják, és kanyonok, a sziklák tetején vezető szűk, de lélegzetállító panorámát nyújtó ösvények, hegyi források, egyedülálló növényzet, és természetesen a Madagaszkáron elmaradhatatlan, nyüzsgő állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. A park növényzetének túlnyomó része itt is endemikus: tollas levelű pálmák, elefántlábúak, panduszok, stb. Na és persze itt sem maradhat el a lemúrokkal való találkozás: catta makikat, barna makikat és sifaka fajokat találunk itt.
Javasolt esti program: tiszta időben sétáljunk ki a szálloda mellé és csodáljuk meg a csillogó Tejutat és ezernyi csillagot az afrikai égbolton: Madagaszkáron ez az egyik legjobb hely a Tejút megfigyelésére.
Vacsora és szállás: Hotel Isalo Ranch

9. nap RANOHIRA – TULEAR – IFATY
Ranohira – Sakaraha  (110km / 2h)
Sakaraha – Tuléar (125km / 2h 30)
Tulear – Ifaty (27km / 1h)
Megreggelizünk, majd elhagyjuk Isalo sziklás tájait, amelyek átadják helyüket a hatalmas füves, napsütötte szavannáknak: már az igazi dél területén járunk, a mahafaly és antanosy törzsek területén. Az út mentén megcsodálhatjuk a gyönyörű, hatalmas és gazdagon díszített síremlékeket: e törzsek ugyanis halottaiknak szebb házakat építenek, mint saját maguknak, az élőknek… Átutazunk Ilakaka-n, a Zafírvároson, és lassan megpillantjuk az első majomkenyérfákat is, ahogy megérkezünk az Indiai óceán partjaihoz, Tuléar városába, melyet a helyiek úgy is neveznek: “a Nap városa”, vagy: “a város, mely sosem alszik”. Tulear az ország harmadik legnagyobb kikötővárosa.
Itt először is meglátogatjuk a híres Tulear-i Arborétumot, ahol több mint ezer lemúr-, teknős-, kígyó- és kaméleonfaj él, valamint a sziget déli régiójára jellemző valamennyi furcsa növényfajt megtalálhatjuk, akik leleményesen alkalmazkodtak a rendkívül száraz éghajlathoz.
Ifaty-ba indulás előtt még felfedezzük az úgynevezett Kagylópiacot is, ahol kagylókból készített dísztárgyak és egyéb, a déli régióra jellemző kézműves termékek gazdag választékát találjuk.
Tulearból most már csak egy órás utazást teszünk, hogy megérkezzünk álmaink tengerpartjára, Ifaty-ba, az Indiai óceán partjára. A hangulatos, festői kis halászfalu, kedves, mosolygós lakosai, a helyi halászok pirogue-jainak (hosszúkás facsónak) fehér vitorláinak tánca az óceánon, a mindig frissen fogott tenger gyümölcsei, és a madagaszkári gyümölcsös rummal kísért naplementék… Hagyjuk, hogy átjárjon minket is a nyugalom és a madagaszkári “mora-mora” (jelentése: lassan-lassan) életstílus a napok alatt, amely során megérdemelt pihenésünket töltjük gyönyörű tengerparti szállodánkban.
Vacsora és szállás: Hotel Nautilus

10. nap IFATY
Ezen a napon nincs szervezett program, mindenki kedvének és igényeinek megfelelően szervezheti idejét.
Ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra, hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök végtelen moraját, és figyeljük a halászok nyugodt, évszázados rutin szerinti mozgását.
De ha aktívabb programot szeretnénk, akkor is bőven válogathatunk tevékenységekből.

Íme néhány tipp: búvárkodhatunk palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál, hajózzunk ki motoros csónakkal és figyeljük meg a hatalmas púposhátú bálnák játékát, ugrásait, családi életét (a bálnaszezonban: július és szeptember között), vegyünk részt egy tradicionális “vezo” (az itt élő halász népcsoport) halászaton, vagy modern, motorcsónakos, mélytengeri halászaton, tegyünk egy felejthetetlen quad túrát a homokdűnéken, menjünk el kora reggeli madárlesre, vagy egy csónakkirándulás keretében próbáljuk ki a pirogue-ot és csodáljuk meg a helyi halászok lenyűgöző és erős izmokat igénylő navigációját, ahogy a vitorla forgatásával változtatják az irányt és a sebességet… Meglátogathatjuk a híres és szigorúan védett Ifaty Tüskés erdőt is, ahol megfigyelhetjük a nagy szárazsághoz szokott és alkalmazkodott “cseles” növényzetet és “ravasz” lakóit: kaméleonokat, csak itt megtalálható madarakat, és ha szerencsénk van, makikat is; valamint megismerkedhetünk a helyi lakosság által napi rendszerességgel használt gyógyhatású növényekkel, gyógyfüvekkel.
Esti program: ma esténket egy igazi autentikus, malgas ünnep hangulatában töljük : vacsora után egy helyi zenekar csatlakozik hozzánk, hogy bemutassák nekünk hagyományos hangszereiket, népi táncaikat. A malgas táncok egyszerűek, csak egy kis ritmusérzék kell hozzá, a helyiek biztosan nagyon fogják értékelni, ha mi is beállunk közéjük!
Vacsora és szállás: Hotel Nautilus

11. nap IFATY – TULEAR – ANTANANARIVO Belföldi repülőjárat
Reggeli után a belföldi járat indulásától függően visszaindulunk Tulear-ba, ahonnan az Air Madagascar belföldi járata repít minket vissza a fővárosba, Antananarivo-ba.
Buszunk Antananarivo-ban a reptéren vár minket, hogy elvigyen szállodánkba. Délután elmegyünk a hatalmas kézműves, tradicionális piacra: megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit és ha szeretnénk, megvásárolhatjuk szuveníreinket: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők), madagaszkári vanília és fűszerek, stb.
Vacsora és szállás: Hotel Belvedere

12. nap ANTANANARIVO –  BUDAPEST
Reggeli után ellátogatunk a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotához, melyet a madagaszkári emberek az ország legszentebb helyének tartanak. Ez a történelmi hely egykor Madagaszkár királyainak nyújtott otthont.  A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját.
A járat indulásától függően autónk és idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre.

Utazási információk
[table “201” not found /]

Részvételi díj 2 fős elhelyezéssel:  1453 €/fő
Egyágyas felár:    240 €

Jelentkezési határidő
A foglalások határideje: minimum 40 nappal a túra kezdete előtt.

Tudnivalók
A részvételi díj tartalmazza:
• a szállásokat a megjelölt középkategóriás (vagy hasonló) hotelekben és lodge-okban (kétágyas szobában)
• félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
• a bérelt jármű költségeit az út teljes idejére (üzemanyaggal, sofőrrel)
• angol nyelvű idegenvezetőt végig a program alatt (belföldi repülőjeggyel)
• belépőt az összes programra
• nemzeti parkokban a helyi guide díját
•  a túraszervezés díját.A részvételi díj nem tartalmazza:

• a nemzetközi repülőjegy díját
• a belföldi repülőjegy díját (kb. 280 euro, adókkal és illetékekkel)
• az ebédek és az italok költségét
• az esetleges fakultatív programok költségeit
• a vízumot (kb 30 euro, a repülőtéren érkezéskor igényelhető és felvehető, vagy a budapesti konzulátuson előre megcsináltatható)
• biztosítást
• a borravalókat.

A program hossza: 12 nap, 11 éjszaka Madagaszkáron

Hosszabbítási lehetőség Ifaty-ban a tengerparton: 125 € /fő (az ár minimum 2 fő esetén, kétágyas szobában értendő.
Az ár tartalmazza: két éjszaka félpanziós hosszabbítást a programban megadott szállodában Ifaty-ban, transzfer Ifaty-ból Tulear repülőtérre, transzfer Antananarivoban a repülőtérről a szállodába, majd másnap a szállodából a repülőtérre, Antananarivoban az érkezés napján a kézműves piacok meglátogatását, utolsó napon az Ambohimanga Királydomb meglátogatását.)
Egyágyas felár a hosszabbításra: 42 €A hosszabbítást a körút foglalásával egyidőben kérjük jelezni és foglalni.Időjárás: ez a túra egész évben foglalható. Madagaszkáron két évszak van: a meleg és esős évszak novembertől áprilisig tart, december és február között nagyon meleg lehet, és esőkre is számíthatunk. A száraz és enyhébb évszak májustól októberig tart, július-augusztusban a sziget közepén található felföldeken a hőmérséklet 6-7 fokig leeshet. Az ország többi részében és a tengerpartokon azonban ilyenkor is, tehát egész évben meleg van. A bálnaszezon Ifatyban június vége és szeptember eleje közé esik.

A túra utasainak összetétele nemzetközi lesz, mivel a túrára minden országból lehet jelentkezni.

Budapestről minden évben egyre olcsóbban és egyre nagyobb választékban elérhető a repülőjegy-kínálat Madagaszkárra. A korábban mondhatni monopol helyzetben lévő Air France-nak 2015 óta a Turkish Airlines nyújt komoly konkurrenciát, a legújabb kiváló opció pedig az Ethiopian Airlines, amely Bécsből Addis Adabán keresztül repül. Az 1 átszállásos járat heti 4 alkalommal közlekedik, Boeing 737-800-as típusú gépekkel, és már 200 700 forinttól kezdődő retúr jegyárakkal.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A programban megjelölt szállodák a foglaltság függvényében változhatnak
OLVASSA EL KOLLÉGANŐNK ÚTIBESZÁMOLÓJÁT kéthetes madagaszkári útjáról!

Utazások

MADAGASZKÁR ÓRIÁS KÖRÚT

Egyedi időpont
1679 EUR-tól/fő
Madagaszkár

Magazin

ÚTIBESZÁMOLÓ: Madagaszkár két hét alatt

2018-12-12

Alig ismert lenyűgöző építmények – a Djenne-i nagymecset, Mali

2018-12-12

Afrikai szafarik – másképp

2018-12-12