Hasznos közösségi oldalak és applikációk utazáshoz

Előfordult már, hogy közösségi oldalon talált utazási ötletet? A helyeslő válaszban azért is reménykedünk, mert mi is azon vagyunk, hogy Facebook oldalunkon utazási tippeket adjunk talán kevésbé ismert helyszínekről is. A leginkább használt Facebookon kívül azonban vannak még bőven olyan közösségi oldalak, vagy applikációk, amelyek kifejezetten utazók számára készültek, s abban segítenek, hogy mások, tapasztalataikat megosztva segítsék a közösség tagjait abban, hogy megtalálják a számukra legjobban passzoló úti célt, éttermet, tevékenységet, szállást, és még sok, az utazást izgalmasabbá tevő dolgot.

Íme egy lista öt ilyen oldalról, reméljük, segítünk!

Wayn

Ezen az oldalon kifejezetten utazási típusra lehet keresni, amit mások ajánlanak eddigi tapasztalataik alapján. Ha mondjuk búvárkodni mennénk, akkor kidobja a többiek által javasolt legjobb helyeket, leírásokkal. De a lovaglástól a kulturális látnivalókig mindenre lehet keresgélni országok szerint is, és találni is szép számmal ötleteket. És, akinek kedve van, meg is oszthatja ugyanígy élményeit, más utazókat segítve. Helyiek és turisták egyaránt adnak tippeket. Kifejezetten hasznos oldal.

HelloTel

Aki egyedül utazik, annak főleg ez érdekes lehet. Sokszor, de leginkább az étkezéseknél tud magányossá válni ilyenkor az ember. Na, ebben segít ez az app. A tartózkodási helyünk környékén tudunk keresgélni kedvünkre való éttermet, vagy tevékenységet a közösség tudása alapján. Ilyenkor akár más egyedül utazóval is lehet társulni, ki tudja, mi sül ki belőle. Vagy akár többen össze lehet állni, ha mondjuk taxit kell fizetni. Ami jó benne, az az azonnali válaszok, már, ha olyan is be van jelentkezve, aki épp a környéken van.

Trover

Kifejezetten utazási fotók megosztására alakult ez az oldal, hasonló rendszerben, mint az Instagram. Itt lehet következő utazásra ötleteket találni, vagy csak nézelődni más élményei között…Vagy megosztani, ha valakinek ahhoz van kedve.

Steller

Itt pedig telefonon lehet egy utazós fotókatalógust kreálni, amelybe feltöltve a képeket a barátok, ismerősök online követhetik az utazásunkat. Szöveggel is lehet gazdagítani a fotókat, így szinte már egy igazi riport is kerekedhet a feltöltött anyagból. Sok igényes „portfóliót” látni az oldalon, szóval itt is érdemes böngészni.

HeyLets

Ez az applikáció is abban segít, hogy adott helyszínhez kínáljon mindenféle lehetőséget a különböző éttermektől kezdve egészen a jóga óráig. Mindegyik helyszínről fotó és leírás, és vélemény is található a programban, a közösség tagjait pedig lehet követni, és figyelni, hogy merre jártak, mit próbáltak ki. Ha pedig éppen akkor nincs idő az adott programra, be lehet jelölni, hogy legközelebb emlékeztessen minket a lehetőségre.

 

Forrás: Condé Nast Travelervissza a tetejére

Utazások