DÉL-AFRIKA LEGJAVA

Dél-afrikai Köztársaság

ZAR 22200/fő-től

Dél-Afrika hatalmas és változatos, azt is mondhatjuk, a “leg”-ek országa. Különös domborzata miatt lenyűgöző látványokban van része az arra utazónak. A Jóreménység foka, a Tábla-hegy, a világ leghosszabb borútja és a lenyűgöző Garden Route, az öt nagyvadnak otthont adó nemzeti park, és a többi állatfaj és növényfaj elképesztő sokszínűsége olyan úti céllá teszi az országot, hogy talán az egyik legizgalmasabb utazását élheti át az, aki eljut a távoli afrikai országba. Egy olyan körutazást ajánlunk most, amelyben mindez elérhető. Keressen bennünket a részletekért!

Program
1. nap – Johannesburg – Dullstroom – Graskop / Pilgrims Rest
Érkezés után találkozás az idegenvezetővel. Utazás a gyönyörű Panorama Route-on. A Krüger Nemzeti Park felé vezető út első szakasza kb. 5-7 óra alatt tehető meg, a megállóktól függően. Az út magasfelföldön, Middelburg, Belfast, Dullstroom és a Long Tom Pass mentén halad. Érkezés a szállásra, szabadidő függvényében felfrissülés a szálloda medencéjében. Vacsora a szálláson.
Szállás: Graskop Hotel/ Royal Hotel

2.nap – Panoráma útvonal – Mpumalanga
Reggeli után utazás gyönyörű tájakon Mpumalanga tartomány keleti részén, ahol további természeti szépségek tárulnak fel: God’s Window, Bourke’s Luck Pothole, Blyde River Canyon. A program az időjárási tényezőktől (köd) függően alakul.
Szállás: Hotel Numbi / Sanbonani Hotel

3.nap – Kruger Nemzeti Park
Reggeli után utazás a Kruger Nemzeti Parkba, egész napos vadles piknik ebéddel.
A hűvösebb felföldről a meleg és párás területre érkezve érezhető a hőmérsékletkülönbség. A Kruger Nemzeti Park a legnagyobb dél-afrikai természetvédelmi terület, mintegy 20.000 km2-en fekszik. Több nap is eltölthető a parkban, ahol különböző ösvényeken haladva, más-más megfigyelőpontról, nyitott dzsipről lehet megfigyelni az állatokat természetes élőhelyükön. 132 emlősfaj, 438 madárfaj, 104 hüllőfaj és 1771 féle növény él a park területén. A nemzeti park kapuját átlépve rögtön elkezdődik a szafari. Kis szerencsével látható mind az öt afrikai nagyvad is (elefánt, orrszarvú, kafferbivaly, oroszlán, leopárd).
Szállás: Hotel Numbi / Sanbonani Hotel

4.nap – Krüger Nemzeti Park
Reggeli után újabb nap a parkban, ezúttal más útvonalon újabb állatok nyomában. Piknik ebéd.
Szállás: Hotel Numbi / Sanbonani Hotel

5.nap – Pretoria
Reggeli után utazás Pretoriába. Vacsora a Ndebele Village-ben.
Szállás: Zebra Country Lodge

6.nap – Pretoria – Johannesburg – Port Elizabeth – Knysna/Mossel Bay
Reggeli után transzfer Johannesburgba a Port Elizabeth-i járathoz (11.10 – 12.50). Érkezés után az ún. ’Garden Route’-on folytatódik az út, amely átszeli a gyönyörű Tsitsikamma Nemzeti Parkot, mely gazdag madárvilágával, ritka őshonos növényekkel és fákkal, és szakadékokkal szabdalt partjával vonzza a látogatókat. Rövid túrázás a Storms-folyó torkolatához, majd átkelés a felette vezető függőhídon. Továbbutazás a Natures Valley és Plettenberg Bay felé.
Szállás:  Graywood Hotel / Garden Court Mossel Bay

7.nap – Knysna lagúna
Reggeli, majd fél napos kirándulás a közeli Knysna lagúnarendszerhez, mely természetvédelmi terület. A homokkő szikláknál „Fejeknél” találkozik az óceán a hegyből érkező folyók friss vizével. A területet hajóval és dzsippel is be lehet járni, fakultatív lehetőség a kb. 2 km hosszú partszakasz gyalogos felfedezése.
Szállás:  Graywood Hotel / Garden Court Mossel Bay

8.nap – Oudtshoorn
Egész napos kirándulás a környéken. Látogatás a Cango barlangoknál. A termek a különböző mészkőképződmények jellegzetes formái után kapták a nevüket: trónterem, kristályerdő… Később egy struccfarm megtekintése Oudtshoornban. Továbbutazás gyönyörű tájakon. Vacsora a szálláson.
Szállás:  Swartberg Country Manor – Fokváros

9.nap – Robertson – Fokváros
Reggeli után utazás a 62-es úton, Dél-Afrika borvidékén. Ebéd és borkóstolás a szép Robertson városban. Továbbutazás Paarlba, ahol újabb borkóstoló során össze lehet hasonlítani a két borászat termékeit.
Szállás: Southern Sun Cape Sun Hotel

10. nap – Fél napos városnézés Fokvárosban
Délelőtt gyalogos városnézés Fokvárosban (belépőket a helyszínen kell fizetni). Délután szabad program.
Délutáni fakultatív programlehetőségek (időjárás függvényében): kirándulás felvonóval a Táblahegységre, látogatás Nelson Mandela börtönéhez – Robben Island, Victoria&Alfred Waterfront – népszerű városrész boltokkal, éttermekkel.
Szállás: Southern Sun Cape Sun Hotel

11. nap – Fokváros, Jóreménység foka
Reggeli után utazás a Jóreménység fokához. Út közben megálló a Hout-öbölnél, rövid hajókázás a medvefókákhoz. Utazás tovább a Chapmans’s Peak panoráma úton, Simon’s Town-ig, ahol pingvin kolónia él. Ebéd, majd érkezés a Jóreménység foka természetvédelmi területre, ahol a különböző antilop fajok mellett struccok és páviánok is élnek. Rövid séta a Jóreménység fokához, ahonnan csodás kilátás nyílik. Este vacsora.
Szállás: Southern Sun Cape Sun Hotel

12. nap – Elutazás
Reggeli, majd menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, vagy rövid szabadidő, további fakultatív kirándulási lehetőség.

Túra típusa: csoportos túra angol nyelvű idegenvezetéssel

Időpontok:
2018. március 7.
2018. április 8.
2018. május 6.
2018. június 6.
2018. július 6.

Utazás: Budapest – Johannesburg – Port Elizabeth / Cape Town – Budapest útvonalon repülővel, menetrend szerinti járatokon, igény szerint turista, prémium economy vagy business osztályon.

Javasolt repülés:
QR  200 – 07MAR – Budapest – Doha – 16:25 – 23:55
QR 1363 – 08MAR – Doha – Johannesburg – 02:20 – 10:05
SA  405 – 14MAR – Johannesburg – Port Elizabeth – 10:45 – 12:20
QR 1370 – 20MAR – Cape Town – Doha – 12:35 – 00:10 – másnapi érkezés
QR  201 – 21MAR – Doha – Budapest – 01:15 – 05:20
SA – South African Airways
QR – Qatar Airways
Ára: kb. 230.000 Ft/fő-től illetékekkel turista osztályon

Utazás a programok során: autóval, helyi angolul beszélő sofőr idegenvezetővel.
Szállások időrendi sorrendben:
Graskop/Pilgrims Rest – Graskop Hotel / Royal Hotel – 1 éj
Mpumalanga – Hotel Numbi / Sanbonani Hotel – 3 éj
Pretoria – Zebra Country Lodge – 1 éj
Knysna/Mossel Bay – Graywood Hotel Garden Court Mossel Bay – 2 éj
Oudtshoorn – Swartberg County Manor – 1 éj
Fokváros – Southern Sun Cape Sun Hotel – 3 éj

Étkezés: 11 reggeli, 4 ebéd, 4 vacsora italfogyasztás nélkül (programleírás szerint)
Minimum létszám: 6 fő

Hosszabbítási lehetőség igény szerint felár ellenében lehetséges.Beutazási feltételek: magyar állampolgárok 30 napig vízummentesen tartózkodhatnak Dél-Afrika területén. A beutazáshoz a hazaérkezéstől számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges.

Ár: ZAR 22200/fő-től (kb. USD 1580/fő-től)

Az ár tartalmazza: 11 éj szállás a programban megadott vagy hasonló szálláson standard szobában, kirándulásokat angol nyelvű sofőr-idegenvezetővel, programokat leírás szerint, étkezéseket leírás szerint italfogyasztás nélkül, belépőket (Panorama Route, Kruger Nemzeti Park, Tsitsikamma Nemzeti Park, Cango barlangok, Strucc farm, 1-1 borkóstolás Robertson és Paarl borászatokban, hajókázás a medvefókákhoz, Jóreménység foka természetvédelmi terület, Pingvin kolónia).

Az ár nem tartalmazza: repülőjegy és reptéri illetékek, útlemondási biztosítás, utasbiztosítás, fakultatív kirándulások, egyéni kiadások, borravaló.

Az ajánlat szabad helyek függvényében érvényes.

Utazások

NAGY DÉL-AFRIKAI KÖRÚT

Egyedi időpont
1870 EUR-tól / fő
Dél-afrikai Köztársaság

Magazin

ÚTIBESZÁMOLÓ: Madagaszkár két hét alatt

2018-12-12

Alig ismert lenyűgöző építmények – a Djenne-i nagymecset, Mali

2018-12-12

Cape doktor páciensei – a dél-afrikai borok

2018-12-12