NAGY DÉL-AFRIKAI KÖRÚT

Dél-afrikai Köztársaság

1870 EUR-tól / fő

Program:

1. nap
Elutazás Budapestről.

2. nap
Érkezés után találkozás a helyi idegenvezetővel a Johannesburgi repülőtéren, rövid transzfer után pihenés és akklimatizáció a szállodában.

3. nap
Reggeli után csodálatos látványt nyújt a Mpumalanga felé vezető út, melyet a felkelő nap földjének is neveznek. Megállók a festői Blyde River Canyonban: „Bourke Luck Potholes”, „Three Rondavels”, „God’s Window”, melyek a Panoráma út legjobb kilátópontjai. Késő délután érkezés a szállodába, és rövid felfrissülés a vacsora előtt.

4. nap
Kora reggel indulás szafarira, a Kruger Nemzeti Parkba, amely rendkívül gazdag növény-, és állatvilág otthona. Este szabadidő, vagy fakultatív program keretében lehetőség nyílik visszatérni a nemzeti parkba egy esti szafarira.

5. nap
Reggeli után barangolás Szváziföld fenséges királyságában, ismerkedés az afrikai tradíciókkal és a lélegzetelállító hegyvidéki tájjal. Ebéd után Matsamo skanzenében a helyi kézművesek az üvegszobrászat rejtelmeibe avatnak be, a bemutató után remek szuvenírek vásárolhatóak a kézműves piacon.

6. nap
Reggel látogatás a szvázi gyertya manufaktúrába, ahol minden gyertya kézzel készül az ősrégi „millefiore” technikával. Utazás a Big Banden keresztül KvaZulu Natalba. Délután érkezés a szállodába. Rövid pihenő után az Ubumbo csúcsairól csodálható meg a naplemente és a Jozini-tó. Rövid bepillantás a Zulu tradíciókba, majd vacsora a szálloda teraszán.

7. nap
Délelőtt szabadprogram a szállodában, délután látogatás a Hluhluwe-Imfolozi Vadaspark 90.000 hektáros területén, ahol a szélesszájú orrszarvú megmenekülhetett a kihalástól. Vacsora a szállodában.

8. nap
Utazás St. Lucia irányába az Elefánt Part mentén. Érkezés után csónaktúra az iSimangaliso Wetland Parkban – mely a világörökség része – krokodilok, vízilovak és csak itt megfigyelhető madárfajok társaságában. Délután érkezés Durbanba, ahol kelet és nyugat találkozik, és talán a leginkább érezhető Afrika szívverése.

9. nap
Városnézés a kulturálisan sokszínű és gazdag történelmű Durban-ban. Délután repülés Port Elizabethbe, majd transzfer a szállodába.

10. nap
Utazás a gyönyörű Tsitsikamma Nemzeti Park partvonala mentén. A parkot a „Kertek útjának Kertje”-ként is szokták nevezni, s az itt élők szerint páratlan szépségét nehéz szavakba önteni. Rövid séta a Storms folyót átívelő függő hídon, ahonnan nagyszerű fényképeket lehet készíteni. Vacsora és éjszakázás Plettenberg Bay-ben.

11. nap
Reggeli után valódi természetközeli élmény következik az Elephant Sanctuary-ben, ahol ismertetik a Knysna elefántok szomorú mitikus történetét. A szelíd elefántokat a látogatók etethetik és simogathatják. Délután látogatás a madarak paradicsomába, később fakultatív program keretében hajóról a legnagyobb afrikai vízi emlősöket is megfigyelhetők.

12. nap
Reggeli után hajókázás a Keurbooms folyón Knysna városába, melyet a „Kertek útjának Gyémántja”-ként tartanak számon. Rövid szabadidő után utazás Oudtshoorn irányába, a madártollak fővárosába, mely strucc farmjairól kapta a nevét.

13. nap
Reggeli túra a Cango Cseppkőbarlangban, mely egyike a világ természeti csodáinak és egyben a Karoo Vidék legjelentősebb szimbóluma. Utazás a híres 62-es úton Cape Town-ba.

14. nap
Egész napos túra Cape Townban, varázslatos strandokkal, festői falvakkal és lélegzetelállító kilátással Cape Pointból.

15. nap
Nagyszerű bortúra az ország egyik leghíresebb borvidékének szívében kacskaringózva, borkóstolókkal, és világhírű holland bormanufaktúrákkal fűszerezve.

16. nap
Félnapos városnézés, ahol a kezdetektől napjaink nyüzsgéséig végigkövethető Cape Town történelme. Délután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás.

Utazás: repülővel Budapest – Johannesburg és Fokváros Budapest között átszállással.

Utazás a programok során: transzferek sofőrrel, programok és kirándulások helyi, angolul beszélő idegenvezetővel.

Szállás: középkategóriás szállások reggelivel, kétszemélyes elhelyezéssel.

Részvételi díjak:

 • május – szeptember között kétágyas elhelyezéssel (min. 2 fő esetén): 1870 EUR – tól/ fő
 • az év többi részében kétágyas elhelyezéssel (min. 2 fő esetén): 1980 EUR -tól / fő

Repülőjegy ára Johannesburgba, visszafelé Fokvárosból (légitársasági akcióktól függően): 170-220 ezer Ft / fő illetékekkel.

A részvételi díjak tartalmazzák:

 • privát transzferek,
 • szállásokat helyi középkategóriás szálláshelyeken,
 • helyi angol nyelvű idegenvezetőt végig a programok alatt,
 • reggelis ellátást a szálláshelyeken,
 • belépőket
 • repülőjegy Durban – Port Elizabeth között

A részvételi díjak nem tartalmazzák:

 • repülőjegy és reptéri illetékek
 • helyi borravalókat
 • egyéb privát költségeket
 • biztosítások

Áraink tájékoztató jellegűek, pontos dátum és létszám ismeretében tudunk ajánlatot készíteni.

Utazások

DÉL-AFRIKA LEGJAVA

Több időpont
ZAR 22200/fő-től
Dél-afrikai Köztársaság

Magazin

ÚTIBESZÁMOLÓ: Madagaszkár két hét alatt

2018-12-12

Alig ismert lenyűgöző építmények – a Djenne-i nagymecset, Mali

2018-12-12

Cape doktor páciensei – a dél-afrikai borok

2018-12-12