Kubai körutazás és nyaralás – A feledhetelen élmény! 2020. január 16-26.

Kuba

570.000Ft/fő + repülőjegy

PROGRAM:

 

  1. nap Havanna 01.16.

Megérkezés Kubába a kora esti órákban, találkozás a repülőtéren a helyi idegenvezetővel. Transzfer a havannai szállodába. Vacsora, majd szabadprogram.

 

  1. nap Havanna 01.17.

Reggeli után városnézés Havannában. Havanna óvárosa 1982 óta az UNESCO Világörökség része. Felkeressük a történelmi helyeket, mint a Plaza de Armas tér. Végigsétálunk a díszes Mercaderes utcán. Megnézzük a barokk Kormányzói (elnöki) Palotát, mely Kuba egyik legszebb épülete. Ebben a negyedben egymást érik a díszes épületek, a különböző érdekes múzeumok, és híres helyek mint “la Bodeguita del Medio” bár (Hemingway egykori kedvenc helye). Megnézzük a márvánnyal borított Nemzeti Capitoliumot, a Központi parkot, a Nagy Színházat, továbbá megismerkedünk a rum készítésével a Bocoy Rum gyárban. Kóstolási lehetőség, majd ebéd Havanna óvárosában egy tipikus helyi étteremben. Ezt követően meglátogatjuk Havanna modern negyedét, ahol a Forradalmi tér, a havannai Egyetem és a Miramar telep található. A kora esti órákban visszatérés a szállodába, majd vacsora.

 

Este fakultativ programlehetőség: Tropicana Cabaret, a világ egyik leghíresebb mulatójába. A látványos show és revüműsor megtekintése. A program ára tartalmazza az asztalfoglalást és a bőséges italfogyasztást (1/4 üveg rum, pohár pezsgő, snack és egy üdítő személyenként)

 

  1. nap Havanna – Viñales völgy 01.18.

A reggeli elfogyasztása után Nyugat-Kuba felfedezése következik. Egész napos kirándulás a híres Viñales völgybe, amely a Havannától 140 km-re fekvő Pinar del Río tartományban van. Ezen a vidéken találhatók Kuba leghíresebb dohánytermesztő ültetvényei, itt teremnek a világ legjobb dohánylevelei, amelyek a világhíres kubai szivar alapanyagát képezik. Gyönyörű tájakon utazunk tovább a Viñales-völgy felé. Ez a vidék Kuba legrégebbi geológiai része, és a legcsodálatosabb természeti terület, ahol vörös föld borította völgyekből tűpárna vagy szénaboglya alakú dombok emelkednek az ég felé. Rövid fotószünet után folytatjuk utunkat a Cueva del Indio barlangba, amely korábban őslakosok tartózkodási helye volt.  Motoros csónakkal közlekedünk a földalatti folyón az elektromosan megvilágított barlangon át. A kijárat a hegy másik oldalán van. Meglátogatunk egy dohánytermelő parasztházat, ahol megismerhetjük a kézi munkával készített szivarok gyártási folyamatát, majd ebéd egy helyi étteremben. Délután visszautazás Havannába. Vacsora a szállodában.

  

  1. nap Havanna – Guama – Santa Clara – Trinidad 01.19.

Korai reggelit követően indulás Trinidad felé. Útközben megtekintjük Guamát, amely a Montemar Nemzeti Park központja. Ez a mocsaras vidék ideális élőhelyet biztosít a madarak és a krokodilok számára. Ezt követően  Santa Clara városába érkezünk, ahol megtekintjük Carmen Park teret, ahol a várost 1685-ben alapították, a Leoncio Vidal Parkot, a La Caridad színházat, a Páncélvonat emlékművet,  Che Guevara emlékmű, síremlék és múzeum együttest is. Érkezés Trinidadba a Karib-tenger és a Guamuaya hegység között.  Szálláshely elfoglalása, majd vacsora.

 

  1. nap Trinidad 01.20.

Reggeli után városnézés a Karib-tenger partján épült Trinidadban. A város a 18. és a 19. század hangulatát idézi. 1988 óta az UNESCO Világörökség része. A kisváros szinte változatlanul maradt fent az eltelt több száz év alatt. Városnézés a szűk utcácskáival, kopottas épületeivel, színes házaival lenyűgöző látványt nyújtó, több mint ötszáz éve alapított városban, amely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. Útközben betérünk a Canchanchara Bárba is, egy mézes- rumos koktélra. Ebéd a környéken egy helyi étteremben.

6.nap Cienfuegos 01.21.

Városnézés Cienfuegos városában, melyet a „dél gyöngyeként” emlegetnek. Megtekintjük a Prado Promenade-t, a Jose Marti Central Parkot, a Terry Színházat és a Palacio de Valle palotát, majd Varadero felé vesszük az irányt. Este szállás Varaderon, vacsora.

 

7-8-9. nap Varadero – üdülés 01.22-24.

Üdülés tengerparti szállodában all inclusive ellátással. A szálloda szolgáltatásai biztosítják a kellemes időtöltést utasaink részére. A helyszínen lehetőség nyílik fakultatív programokra jelentkezni. (katamarán kirándulás, fürdőzés delfinekkel, mélytengeri horgászat)

 

  1. nap Hazautazás 01.25.

Délelőtt kijelentkezés a hotelből, majd transzfer a reptérre. Hazautazás menetrendszerinti járattal.

 

  1. nap Érkezés Magyarországra. 01.26.

 

Időtartam: 11 nap / 9 éj

 

Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal

 

Szállás: 4* szálloda Havanna (3éj), 4* szálloda Trinidad (2 éj) és 5* szálloda Varadero (4 éj)

 

Ellátás: Havannában teljes ellátás  (reggeli+ebéd+vacsora), Trindadban és Varaderon all inclusive ellátás


Részvételi díj: 570.000 Ft/fő + repülőjegy (A repülőjegy áráról és feltételeiről bővebb információért keresse irodáinkat)

 

Egyágyas felár: 115.000 Ft/fő

 

Gyermekár 12 éves korig: 390.000 Ft/fő

 

Az ár 1 USD=310 Ft árfolyamig érvényes!

 

BBP biztosítás: kb. 11.000 Ft/fő

 

Turistakártya: 9.000 Ft/fő

 

 

Az ár tartalmazza a szállást a megadott ellátással, a csoportkísérő idegenvezető díját, a helyi idegenvezető díját, a transzfert az indulási hely és a repülőtér között, valamint a kubai transzfereket, a programokon való részvételt, a programban szereplő ebédeket.

 

Az ár nem tartalmazza a repülőjegyet, a helyi kötelező borravalókat, a fakultatív program díját, a kubai turistakártyát, fakultatív útlemondási biztosítást és a betegség-, baleset-és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

 

Magyar állampolgárok a hazaérkezéstől számított 6 hónapig érvényes útlevéllel utazhatnak Kubába. A belépéshez turistakártya kiváltása szükséges, melynek megvásárlását irodánk intézi.

Utazások

KUBA KÖRUTAZÁS

Egyedi időpont
1640 USD /fő-től
Kuba

Magazin

Itt zene nélkül nincs élet – Kuba

2018-12-12

Mórok és keresztények a tányérban – kubai konyha

2018-12-12

Téli ünnepkör a Karib-szigeteken

2018-12-20