KUBA KÖRUTAZÁS

Kuba

1640 USD /fő-től

Kuba. Az ország, amely mindenkit megérint – már csak a neve is. Hogy miért? Mi az, ami miatt mindig ott szerepel az utazási álmok között? A zene? A tengerpart? A tánc? Che Guevara szelleme? Az ellentmondások politikai rendszerben és életvitelben? Végülis mindegy, mindenki megtalálja a neki tetszőt, az őt vonzót. Politika ide, vagy oda. Mert Kuba, ez a kis szigetország, ahol még boltba is ritmusra járva mennek az emberek, még akkor is, ha nem kerül minden nap hús a tányérra, bevonz és nem ereszt. 

Javasoljuk, próbálják ki…

Ajánlatunk egy izgalmas körutazásra, saját autóval, idegenvezetővel: 

1. nap – utazás Budapestről Kubába

Érkezés Havannába. Transzfer a hotelbe.
Szállás: Memories Miramar Hotel 4*

 

2. nap – Városnézés a régi és új városrészben

Reggeli után találkozás az idegenvezetővel. Egész napos városnézés az egyedi hangulatú Havannában. Először a modern városrészben, mely érinti az Egyetemet és a Forradalom teret. A koloniális negyed látnivalóival folytatódik a túra: El Capitolio, Havannai Nemzeti Színház, “El Prado” sugárút, a volt Elnöki Palota, Parque Central (a város fő parkja). Ebéd egy helyi étteremben. Ezután az UNESCO Világörökséggé nyilvánított óvárosi rész gyalogos felfedezése következik: Katedrális, The San Francisco de Asis tér, a lenyűgöző Plaza de Armas, a Villanueva Palota, El Templete. A Rum múzeumba megtekintése. Marad idő egy kis vásárlásra is, majd visszatérés a szállodába.
Este szabadprogram.
Szállás: Memories Miramar Hotel 4*

 

3. nap – Kirándulás Viñales-völgybe

Reggeli után egész napos kirándulás az ország nyugati részébe, a Piñal del Rio tartományba, ahol a világ egyik legjobb dohányültetvénye található. Útközben megálló a „Los Jasmines” kilátónál, ahonnan csodás a látvány a völgyre és a különleges sziklaképződményekre (mogote). Továbbutazás és csónakázás a Cuevo de Indio indiánbarlangban. Ebéd egy helyi éttermben. A túra végén visszatérés a szállodába.
Szállás: Memories Miramar Hotel 4*

 

4.nap – Kirándulás Playa Giron, Cienfuegos, Trinidad

Reggeli a szállodában, majd utazás Trinidad felé. Az út során látogatás egy krokodilfarmon és indiánfaluban Guamában, majd továbbutazás Cienfuegosba. A város az ország egyik legnagyobb iparvárosa, történelmi városközpontja azonban megőrizte a 19. és 20. század építészetének legszebb példáit. Látogatás a José Marti parkban, a Tomas Terry színháznál a Ferre palotánál és a de Valle palotánál. Ebéd egy helyi étteremben, majd továbbutazás Trinidadba. Érkezés után üdvözlőital, majd szabad program.
Vacsora a szálláson.
Szállás: Hotel Ancon 3*

 

5.nap – Trinidad és a Cukormalmok völgye

Reggeli a szállodában, majd félnapos városnézés Trinidadban, mely ugyancsak az UNESCO Világörökség része. Látogatás a Romantika Múzeumban, mely tükrözi Trinidad gyarmati építészeti stílusát. Később lehetőség nyílik megkóstolni a híres trinidadi koktélt a 18. századi La Canchanchara házban. Ebéd egy helyi étteremben, majd délután utazás a Cukormalmok völgyébe, a cukorültetvények és az Iznaga torony megtekintése, ahonnan lenyűgöző a kilátás. Visszatérés a hotelbe. Vacsora a szálláson, majd szabad program.
Szállás: Hotel Ancon 3*

 

6. nap – Santa Clara

Reggeli után utazás Santra Clarában, Che Guevara végső nyughelyére. A mauzóleum és a múzeum megtekintése során a kubai forradalom történetének megismerése. A rövid városnézés során a híres páncélvonat megtekintése, melyet Che Guevara vezetésével foglaltak el és döntő szerepe volt a forradalom végkimenetelében. Ebéd egy helyi étteremben, majd utazás Varaderoba. Vacsora a szálláson.
Szállás: Memories Varadero 4*

 

7.nap – Pihenés, all inclusive ellátás a szálláson.
Szállás: Memories Varadero 4*

 

8.nap – Reggeli a szálláson, pihenés. Transzfer Havanna reptérre, hazautazás (érkezés másnap délután).

Utazás: Budapest – Havanna – Budapest útvonalon repülővel, menetrend szerinti járatokon, igény szerint turista, prémium economy vagy business osztályon.

Javasolt repülés:
AF 1395 – Budapest, Ferihegy – Paris – Charles de Gaulle – 09:50 – 12:10
AF  946 – Paris – Charles de Gaulle – Havana – José Martí International – 13:35 – 18:00
AF  943 – Havana – José Martí International – Paris – Charles de Gaulle – 20:20 – 11:15 – másnapi érkezés
AF 1294 – Paris – Charles de Gaulle – Budapest, Ferihegy – 12:50 – 15:00
Ára: kb. 299.900 Ft/fő illetékkel turista osztályon

Utazás a programok során: privát autóval, helyi sofőrrel.

Szállások időrendi sorrendben:

Memories Resort Havanna 4* – standard szoba – 3 éj
Ancon Hotel Trinidad 3* – standard szoba – 2 éj
Memories Varadero Beach Resort 4* – standard szoba – 3 éj

Étkezés: Havannában reggeli, Trinidadban és Varaderon all inclusive. A kirándulások alatt az ebédeknél az italfogyasztást az ár nem tartalmazza.

Minimum létszám: 2 fő

Hosszabbítási lehetőség igény szerint felár ellenében lehetséges.

Utazási időszak: 2017. november 1. – 2018. április 30.
Kiemelt időszak felár ellenében foglalható: 2017. december 21. – 2018. február 28.

Beutazási feltételek
Beutazás turista kártya birtokában és  min. 6 hónapig érvényes útlevéllel lehetséges.
A Kubai Köztársaságba történő belépéshez utas- és egészségügyi biztosítás megkötése szükséges. A biztosítás meglétét az országba történő belépéskor, a határon ellenőrizhetik, annak hiányában a belépést megtagadhatják.

Ár: USD 1640/fő
Kiemelt szezon felár: USD 135/fő
Egyágyas felár: USD 300

Az ár tartalmazza: 7 éj szállás 2 fős elhelyezéssel, kirándulásokat privát angol idegenvezetővel, transzfereket privát autóval, programokat és étkezéseket leírás szerint (ebédnél 1 itallal).
Az ár nem tartalmazza: repülőjegy és reptéri illetékek, útlemondási biztosítás, utasbiztosítás, fakultatív kirándulások, egyéni kiadások.

Az ajánlat szabad kapacitás függvényében érvényes.

Utazások

Magazin

Itt zene nélkül nincs élet – Kuba

2018-12-12

Mórok és keresztények a tányérban – kubai konyha

2018-12-12

A sznorkelezésen túl – a legizgalmasabb merülő helyek kezdőknek és haladóknak

2018-12-12