Kutyás nyaralás a Karib-tengernél

Mi hiányzik jobban egy karibi tengerparti nyaralásból, mint egy édes kutya? Na jó, lehet, hogy nem mindenkinek. De vagyunk páran, akiket biztosan meg lehet fogni egy ilyen lehetőséggel. A Bahamáktól (és Kubától) nem messze fekvő Turks és Caicos-szigetekig kell utazni, hogy egy kifejezetten nyaralóknak szánt kutyás programba bekapcsolódhassunk.

A Potcake Place K-9 Rescue nevű jótékonysági szervezet a Providenciales szigeten fekvő nagyon népszerű Grace Bayen indította el a programot. Hétfőtől szombatig 10-12:30-ig lehet kutyákat sétáltatni, kutyákkal játszani, strandolni, egyszóval gyógyírt találni a kutyaéhségre és feldobni az unalmas strandoló órákat.

A kutyákat a helyiek és a turisták mentik, főleg kóbor állatok, kölykök és felnőtt kutyák egyaránt. Akiknek sok szeretetre és törődésre van szükségük, és egy kis társasági életre ahhoz, hogy később egy szerető gazda mellett is tudjanak élni.

A szervezők nem titkolt szándéka, hogy sokan beleszeretnek egy-egy négylábúba, és hazaviszik őket. Ehhez mindenben segítenek, de a költségeket az új gazdi állja.

ITT lehet többet megtudni a szervezetről, és arról, hogy hogyan lehet őket támogatni is.

A Turks és Caicos-szigetek Nagy-Britannia tengerentúli területe. A nagyobb Caicos-szigetek és a kisebb Turks-szigetek összesen harminc nagyobb korallszigetből és sok apró szirtből állnak. A Caicos-szigeteken közül Providenciales a legnagyobb, itt él a lakosság jelentős része (több mint 20 ezer ember). Itt van a világ egyik leghosszabb korallzátonya is, a terület pedig biodiverzitás hotspot, ami nagyon változatos állat- és növényvilágot jelent, sok bennszülött fajjal.

Több zenei fesztivált is rendeznek, ismert nevekkel, s mivel a turizmus a legfőbb bevételi forrás a szigeteken, bármerre nézünk, luxushotelek és egyéb szolgáltatások várják az évente több százezer turistát. De persze itt is ki lehet térni a tömegek elől, ahogy mindenhol.

Forrás: The Dodovissza a tetejére

Utazások

KUBA KÖRUTAZÁS

Egyedi időpont
1640 USD /fő-től
Kuba