A másik Nagy Fal – Indiában

Sokkal rövidebb, és jóval fiatalabb, mint a híres kínai, azért még a világ második leghosszabb egybefüggő fala az indiai  Rádzsasztánban a 15. században épült 36 km-es és 4,5 méter vastag fal. Eredeti neve Kumbhalgarh, amelyet Rana Kumbha uralkodó után kapta, aki 1443-ban építtette a falat egy dombon lévő erődítmény elé. Az óriási védelmi rendszert, melyen egymás mellett 8 lovas is elfért, nem volt egyszerű megalkotni.

A legenda szerint  többször nekifutottak az építkezésnek, de mindig kudarccal végződött, akár mocsárvár a Gyalog Galoppban. Aztán Kumbha egy spirituális vezető tanácsát kérte, aki az javasolta, próbálkozzanak önkéntes emberáldozattal, akkor biztosan felépül a fal. Egy jó ideig csak nem akart senki sem hősként meghalni a fal miatt, míg aztán egy arra járó katona beadta a derekát. Emlékére a főbejárat ott épült, ahol teste lett eltemetve, levágott feje helyén pedig egy templomtorony emelkedik.  A falat a 19. században tovább bővítették, és ma 360 templom fekszik a falak mögött, és hét bejárata van.

Kumbhalgarh, India
A Kumbhalgarh erőd éjszakai kivilágításban

Az erődítmény Udaipurtól 85 km-re található, innen egynapos túrára is be lehet nevezni, de a térségben, ami tényleg egy kicsit a semmi közepén található, többféle heritage hotelben lehet kellemesen eltölteni az éjszakát. A Kumbhalgarh az Unesco Világörökség része, s mivel még mindig nem túl ismert helyszín, így egy nyugodt, természet közeli élményt nyújtó napot lehet ott eltölteni. A háromnapos évente megrendezett kulturális fesztiválon viszont van zene, tánc, fények játéka.

A falon sétálva nemcsak a több száz éves történelem varázsolja el az embert, hanem  a természet, ami körülveszi az erődítményt. A Kumbhalgarh Vadrezervátumban vezetett túrákon mutatják meg az elképesztően gazdag állat-és növényvilágot. Ha valaki szerencsés, akkor láthat hiénát, leopárdot, farkast, ajakos medvét, és rengeteg madárfajt.

Kumbhalgarh Vadrezervátum, India
Kumbhalgarh Vadrezervátum, India


vissza a tetejére

Utazások

VIRÁGFESZTIVÁL CHIANG MAIBAN

2019.01.31.
65 EUR-tól/fő
Thaiföld

ÉSZAK-THAIFÖLD – LAOSZ – VIETNÁM KÖRUTAZÁS

Egyedi időpont
2250 USD-től / fő

MIANMAR KÖRUTAZÁS (BURMA)

Egyedi időpont
1470 USD-től / fő
Mianmár