Hidroplánnal Dubaj felett

Az egyik legjobb módja egy város megismerésének, ha valamelyik magas pontról körbenézünk, és betájoljuk a látnivalókat. Ez Dubajban pont nem egy nehéz dolog, mert az ember felmegy a világ legmagasabb épületének legmagasabb kilátójába, és nemcsak, hogy a város látja, de tiszta időben 90 kilométerre is – legalábbis a torony onnan is látszik. Ennél még nagyobb élményt nyújt, ha egy 40 perces repülőtúrán körbevisznek az egész város felett.

A Seawings társaság egy Cessnán 40 percig köröz a különböző látványosságok fölött. Két kiindulópontja van az utazásnak, mi az egyiket próbáltuk ki. A 8-10 személyes gép a Dubai Creek Golf Club tóvá duzzasztott tengervizéről indul. A golf club és a hozzá tartozó Park Hyatt Hotel már önmagában megéri a vizitet, hiszen ebben a hotelben működik a Közel-Kelet legjobb Spa-ja. A hotel étterme pedig a város fine dining pontjainak egyike.

A gép tehát a vízről indul, végigrepül a part mellett úgy, hogy csodásan látszanak a belváros felhőkarcolói, elrepít minket a Palm Jumeirah szigetekig, ott egy jókora kört tesz, utána a World-szigetek mellett, majd a régi városrész felett száll, s végül kellemesen landol a Golf Club kikötőjében. Mivel Dubajban csak évente pár napot nem süt a nap, s ilyenkor néhány csepp eső is eshet, a látvány garantált. Nekünk sikerült kifogni pont a legszelesebb, legfelhősebb (sőt, picit esős!) napot, de még így is életre szóló élmény volt. A 40 perces utazást most közel két percben összefoglaltuk. A szél miatt a felvétel sem mindenhol sima és rázkódásmentes. Jó repülést!

Dubajról többet itt olvashat.



vissza a tetejére

Utazások

VIRÁGFESZTIVÁL CHIANG MAIBAN

2019.01.31.
65 EUR-tól/fő
Thaiföld

ÉSZAK-THAIFÖLD – LAOSZ – VIETNÁM KÖRUTAZÁS

Egyedi időpont
2250 USD-től / fő

MIANMAR KÖRUTAZÁS (BURMA)

Egyedi időpont
1470 USD-től / fő
Mianmár