Különleges koncerthelyszínek Berlinben

Annak az esélye, hogy Berlinben egy jó koncertre bukkanjunk a hét bármelyik napján, feltehetően magas. Csak rá kell bökni valamelyik programajánló egyik oldalára, és tessék. Ez a város úgy vibrál, mint New York, csak olyan európai hullámhosszon. Hogy megspóroljunk egy kis időt a program – vagy inkább helyszín – keresésben, néhány (de tényleg csak néhány) különleges koncerthelyszínt bemutatunk a helyiek ajánlásával.

 

Piano Salon Christophori

Piano Salon Christophori, Berlin
Piano Salon Christophori, Berlin

Kívülről egy gyárépület, belülről egy elvarázsolt koncertterem, ahol a híres klasszikus zenészektől a jazz-zenészekig mindenki megfordul. Christoph Scheiber német orvos amikor felhagyott a gyógyítással, nagy szenvedélyének szentelte életét, ez pedig nem más volt, mint a zongora, és minden, ami azzal jár. Megalkotta a Christophori Zongora Szalont, amiben először még csak hébe-hóba voltak koncertek. Aztán olyan népszerűek lettek a rendezvények, hogy egyre többnek adott otthont, mígnem kinőtte magát egy komoly presztízsű zene-teremmé. A berendezés inkább a múltba visz vissza, a fények, illetve a felújításra váró régi hangszerek adják a hely alaphangulatát, na meg a nagyszerű zene, és a kellemes bor, vagy sör, amelyet a zene mellé felszolgálnak.

Facebook oldalukon, weboldalukon és hírlevelükben megtalálhatók az aktuális koncertek.

Cím: Uferstraße 8, Berlin

Telefonszám: +4917639007753

Belépő: € 20

 

Zitadelle Spandau

Zitadelle Spandau
Zitadelle Spandau

Berlinben reneszánsz erőd is van, természetesen. Ráadásul Európa egyik legjobb állapotban megmaradt reneszánsz erődje. Természetesen az idő és a különböző korok formázták az építményt, volt, hogy felújították, például a 17. században, a II. világháborúban viszont katonai célokra használták (ismét). Amellett, hogy az épületet érdemes megnézni, s többet megismerni a város történelméből, kiváló kilátás nyílik innen Berlin nyugati felére. De ami miatt a listába bekerült: minden évben megrendezik itt a Citadel Music Festival-t, ami már korántsem a reneszánszt idézi. Elsősorban rock zenekarok, de azok közül is jó nevűek jönnek. Így, a 2017-es fesztiválra júniusban eljön a ZZ Top, A The Beach Boys, vagy Zucchero is a veteránok közül.

Cím: Am Juliusturm, Berlin

Telefonszám: +49303549440

Nyitva tartás: 10:00 – 17:00

Belépő (a várba): € 4.50

 

Arminius Market

Arminius Market, Berlin
Arminius Vásárcsarnok, Berlin

Ezen az 5000 négyzetméteres, 19. században épült berlini vásárcsarnokban teljesen természetes, hogy a káposzta a hal és a parmezán között egy zongorabillentyűzet is feltűnik. Na nem az eladói pulton. A gyakran éjfélig is nyitva tartó piac (sőt, sokszor a zárást az utolsó vevőhöz igazítják), Kéthetente megszokott a zongoramuzsika, mellette pedig gyakran varieté és más stílusú zenék is elhangoznak.

Ráadásul ide, a Moabit szigetre épült csarnokba kerülnek Berlin pálmafái, amelyek nem bírják a téli hideget az utcákon és az ideiglenes strandokon.

A helyiek imádnak itt találkozni, a tér tele van kávéházakkal és éttermekkel, s ahogy Berlinben megszokott, sokféle nemzetiség ízeit lehet megkóstolni. Mindenképp érdemes a koncertek programját előre ellenőrizni, hogy biztosra menjünk.

Cím: Arminiusstraße 2-4, Berlin

Telefonszám: +493058877328

Weboldal: http://arminiusmarkthalle.com/

 

Waldbühne – a szabadban

Waldbühne, Berlin
Waldbühne, Berlin

A város melletti erdőkben felállított szabadtéri színpad Berlin legendás koncerthely színeinek egyike. Fellépett itt már a Rolling Stones, Leonard Cohen, Itt adta hosszú szünet után első berlini koncertjét Barbra Sterisand, de szimfonikus zenekarok sora is lépett itt fel. A hangulat állítólag remek, és hát mindez a szabad ég alatt.

Az S5-ös vonat visz Spandauig, és itt a Pichelsberg megállónál kell leszállni.

Cím: Glockenturmstraße 1, Berlin

Telefonszám: +493074737500

Weboldal: http://www.waldbuehne-berlin.de/

 

Berlini Állami Operaház – Staatsoper Unter den Linden

Berlini Állami Opera
Berlini Állami Opera

AZ 1742-ben alapított operaháznak, amely több néven futott a történelem során, olyan igazgatói voltak, mint Richard Strauss, Leo Blech, Herbert Von Karajan, és most, 1992 óta Daniel Barenboim. Vezényelt benne sokak között Felix Mendelssohn, Furtwängler, Klemperer…

Többször kellett újjáépíteni, míg mai pompáját elnyerte. 2004-óta a Berlini Opera Alapítvány része, melybe a Berlini Állami Balett, a Deutsche Oper Berlin, the Komische Oper Berlin, tartoznak.

Az évad prorgamja ITT található tele ínyencségekkel.

 

Forrás: http://www.spottedbylocals.com/berlin/category/activity/music/vissza a tetejére

Utazások