Bergen-Kirkenes-Bergen klasszikus fjord túra

Norvégia

1222 EUR/fő-től

Bergen-Krikenes-Bergen Program
Időtartam: 12 nap
Egész évben, napi indulással

 

1 nap – Bergen
Az utazás Bergen városából kezdődik. Mielőtt megkezdik a körutat, lehetőségük nyílik felfedezni a várost.
A Floibanen nevű siklóval megtekinthetik a Floyen hegyről nyíló kilátást, amely Bergen egyik legnépszerűbb hegye, vagy ellátogathatnak Bryggen kerületébe is, ahol a 14. századból fennmaradt kereskedelmi épületeket tekinthetik meg Bergen régi rakpartján, amely az UNESCO világörökség részét képezi.
Az utazás megkezdését követően a fedélzeten büfé vacsora várja a vendégeket. * svédasztalos

2 nap – Florø – Molde
Az első megálló Ålesund kikötővárosa, ahol megtekinthetik a szecessziós építészetet, valamint a híres Atlanterhavsparken akváriumot.
A programot követően a közeli Aksla-hegy felé folytatják az útjukat. A nyár során áthaladnak a Geiragerfjord-on.
A nap végére megérkeznek Molde városába.

3 nap – Kristiansund – Rørvik
A következő állomás Trondheim városa. A nap során fakultatív programként megtekinthetik a Nidaros katedrálist, amit követően a tavaszi és nyári időszakban meglátogathatják a Ringve Zenetörténeti Múzeumot. Emellett különféle programokhoz és kirándulásokhoz csatlakozva jobban megismerhetik a várost, akár kajakozás vagy kerékpározás közben is.
Délután a hajó Rorvik felé folytatja az útját.

4 nap – Brønnøysund – Svolvær
Az út során átlépik az Északi sarkkört, amit nagy ünnepség követ. Kikötnek Ornes városában, ahol Norvégia legnagyobb gleccsere található.
Délután megtekintik az ezer méter magas Lofoten falat, amit követően lehetőség nyílik megtekinteni a Lofotr Viking Múzeumot, a bio gyógynövény- és sajtfarmot, vagy Lofoten egyetlen kézműves sörgyárát. Az út további részében áthaladnak a keskeny Raftsund fjordon.

5 nap – Stokmarknes – Skjervøy
A reggel folyamán rövidebb időre kiköt a hajó Risøyhamn, Harstad és Finnsnes-ben, majd Tromsø felé veszik az irányt.
Tromsø városában lehetőségük nyílik különféle programokon keresztül megismerni a környéket, csatlakozhatnak a „Polar történelmi sétához”, a kutya-szán túrához, a sífutás vagy a hótalpas kiránduláshoz. A nyári időszakban részt vehetnek kajak túrán, vagy a szeptember-március közötti időszakban vitorlázás közben kereshetik a Sarki fényt.

6 nap – Øksfjord – Berlevåg
Tovább utaznak az Északi-fok felé, majd Hammerfest-ben tett rövid megállást követően megérkeznek Havøysund-ba, ahol csatlakozhat egy kis hajókiránduláshoz, amely során megnézheti az Északi-fokot és meglátogathatja a világ legészakibb halászfaluját is, vagy autóbusszal ellátogathat az Északi-foki fennsíkra. Ezt követően tovább hajóznak Honningsvåg-ba, ahol egy madármegfigyelő kiránduláshoz csatlakozhatnak a Gjesværstappan-ba. Lehetőség nyílik hómobil túrán is részt venni, miközben az északi fény is felbukkanhat.

7 nap – Båtsfjord – Berlevåg
Mielőtt megérkeznek Vadsø városába rövid időre kikötnek Krikenesben. Az út fordulópontjához érnek, ettől kezdve már visszafelé folytatják az útjukat egészen Bergen városáig. Krikenes városától csupán néhány kilométerre található az orosz határ, amit különböző kirándulások keretein belül látogathatnak meg.
A hajó déli irányba a Varanger-félsziget felé halad tovább, egy rövid megállót tartva Vardø-ban, ahol úszni invitálják az utasokat a jeges óceánba.

8 nap – Mehamn – Tromsø
Éjfél körül a hajó Mehamnben dokkol, így télen lehetőség nyílik csatlakozni a hómobilos Aurora vadászathoz. Honningsvag-ban is kikötnek, ahol szintén csatlakozhatnak kirándulásokhoz, majd Øksfjord felé tartanak tovább. Ezt követően megállnak Tromsø-ban, hogy meghallgassák az éjféli koncertet a sarkvidéki Székesegyházban.

9 nap – Tromsø – Stamsund
Megérkeznek Harstad-ba, ahol csatlakozhatnak a „ Taste of Vesterålen” programhoz. A következő megálló Risøyhamn-ban lesz, majd tovább utaznak Stokmarknes-be. Hurtigruten 125 éve alapult meg Stokmarknes-ben, ezzel kapcsolatban itt meglátogathatják a Hurtigruten Múzeumot. Majd tovább hajóznak Trollfjord-hoz, amely mindössze 2 km hosszú, 100 méter széles és hatalmas hegyek veszik körbe.
Svolvær-be érkezve szintén rengeteg program közül válogathatnak, amit követően Stamsund felé haladnak tovább, a hatalmas Lofoten fal mentén.

10 nap – Bodø – Rørvik
Átlépik az Északi sarkkört, amit egy szórakoztató ünnepség követ. Helgeland partjaihoz érve látni fogják az érdekes Torghatten hegyet, amelynek egy lyuk található a közepén, ami még a jégkorszak során alakult ki, majd tovább hajóznak a „hét nővér-hegység” mentén. Sandnessjøen-be érve csatlakozhatnak egy opcionális kiránduláshoz a „Vega-szigetekhez”, amely az UNESCO világörökség része.
Majd Brønnøysund városa újabb szórakoztató kirándulási lehetőségeket kínál.

11 nap – Trondheim – Ålesund
Reggel Trondheim-ban, majd Kristiansund kötnek ki, ahol csatlakozhatnak a híres „Atlantic Road” túrához, ami a világ egyik legszebb útvonalán visz végig. Akik a fedélzeten maradnak áthaladnak a nyílt tengeren Molde felé, amit a „Rózsák városának” neveznek.

12 nap – Ålesund – Bergen
Az éjszaka folyamán több helyen is kikötnek, mielőtt megérkeznek Florø városába. Ezt követően áthaladnak a Sognefjordon, amely csodálatos látványt nyújt, majd a délután folyamán visszatérnek Bergen városába.

Utazások

FŐZŐLECKÉK TOSZKÁNÁBAN

Egyedi időpont
1040 EUR/fő
Olaszország

KALANDOZÁS IZLANDON EGYÉNILEG

Egyedi időpont
1550 EUR / fő-től
Izland

Nabucco a Bécsi Operában

2021. november 9.
474 EUR
Ausztria

Magazin

Az este, amit sosem felejtünk el – Cecilia Bartoli színpadon és a kulisszák mögött

2018-12-12

A legjobb piknik ötletek – Norvégia

2018-12-12

Norvég fjordok: a leghosszabb, a legszűkebb és a legvirágosabb

2018-12-12