Mexikói körutazás tengerparti nyaralással fűszerezve 2020. február 20 – március 1.

Mexikó

649.000 Ft/fő + repülőjegy

PROGRAM:

  1. nap  Utazás – Mexikóváros 02.20.

 Utazás menetrendszerinti járattal Mexikóvárosba. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora a szállodában.

 

  1. nap Mexikóváros 02.21.

Reggeli után városnézés Mexikóvárosban: Zocalo tér, mely a világ egyik legnagyobb tere, az ősi azték főváros Tenochtitlan romjai, Metropolitan székesegyház, Nemzeti Palota, Szépművészeti Palota, stb. Láthatjuk Diego Rivera falfestményeit, melyek a prekolumbiai indiánok történelmét mesélik el. Délután az Antropológiai Múzeum megtekintése, ahol Kolumbusz előtti időkből származó tárgyakat láthatunk, és megismerkedhetünk az egymást követő különböző civilizációkkal. Vacsora és szállás Mexikóvárosban.

 

3. nap Mexikóváros – Guadalupe- Miasszonyunk Bazilika – Teotihuacán 02.22.

Reggeli, majd szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség: megtekintjük a Guadalupei Miasszonyunk Bazilikát, mely a katolikusok egyik legfontosabb zarándokhelye és a világon az egyik legtöbbet látogatott templom, illetve az itt található ereklyét. Folytatjuk látogatásunkat a Három Kultúra terénél, mely a nevének megfelelően azték romokból, spanyol Koloniális és modern mexikói épületekből áll. Ezt követően utazás Teotihuacanba. I.sz. 400-ban ez volt a világ hatodik legnagyobb városa, mely 300 évvel később elnéptelenedett, századokkal az azték megszállás előtt. Városnézés Teotihuacanban, az Istenek Városában, ahol többek között megtekintjük a Nap és a Hold piramisát, a Jaguár Palotát, a Tollas Kagylóhéj templomot és a Holtak útját. A II. és V. század között virágzó romváros ma az UNESCO Világörökség része. Visszautazás Mexikóvárosba. Este a Garibaldi téren hallgathatjuk a tipikus mexikói zenészeket, a mariachikat. Vacsora és szállás Mexikóvárosban.

 

  1. nap Mexikóváros – Mérida 02.23.

Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás belső repülőjárattal Méridába, Mexikó Yucatán szövetségi államának fővárosába. Megérkezés után városnézés a spanyol Francisco de Montejo „El Mozo” alapította városban, mely meghódításakor még T’ho néven volt maja romváros. A Plaza keleti oldalán lévő katedrális, a XVIII. századi Plaza a Palacio Municipal, vagy a XV. századi Casa de Montejo, mely a Yucatán uralkodó egykori otthona, mind a város lenyűgöző látnivalói. Látogatás a híres Paseo de Montejo városrészben, ahol a XX. században számos milliomos épített csodálatos haciendát a város körüli dzsungelben. Transzfer a szállodába, szállás Méridában.

 

  1. nap Mérida 02.24.

Reggelit követően egész napos kirándulás Celestúnba és Uxmal régészeti lelőhelyére. Élvezhetjük Celestún szépséges tengerpartját és figyelemre méltó élővilágát. Celestún a karibi flamingók kedvenc fészekrakó helye. Uxmal egyik legkiemelkedőbb látnivalói a chultun-ok, azok a ciszternák, melyekben az esővizet felfogták és tárolták a lakosság számára. A víz további jelentőségét mutatja a számos szobor és faragvány, mely szintén Chaac-ot, az esőistent ábrázolja.

 

  1. nap Merida – Chichén Itza – playa del Carmen 02.25.

Reggelit követően elutazás Mexikó és a rejtélyekkel teli maja kultúra legnagyobb és leglátogatottabb romvárosába, Chichén Itzába, ahol az ősi maja és a tolték idők emlékei keverednek. A város egyedülálló építészeti romegyüttese 1988 óta az UNESCO Kulturális Világörökség része, és 2007. július 7-től a világ hét új csodáinak egyike. Útközben a varázslatos „sárga” város, Izamal megtekintése, mely az ősi időkben a legmagasabb maja isten, Itzamná és a napisten, Kinich-Kakmó kultuszának központja volt. Chichen Itzába érve az ősi maja és a tolték idők emlékeinek felfedezése. A hatalmas területen fekvő egykori településből rögtön kiemelkedik az El Castillo (a Kastély), melyet Kukulkan, a tollas kígyóisten tiszteletére emeltek. Az 55 méter magas templomra 91 lépcső visz fel, és aki elég bátor, megmászhatja a piramistemplomot, hogy onnan lássa a letűnt korok grandiózus épületeit. A Labdajáték tere különleges akusztikával a maja élet mindennapjait idézi meg. A látogatás után utazás a Yucatán-félsziget egyik különleges természeti sajátosságához, egy cenotéhoz, vagyis beszakadt tetejű mészkőbarlanghoz, melynek kristálytiszta vizében fürdőzésre is alkalom nyílik. Továbbutazás Playa del Carmenbe, a tengerpartra, szállás elfoglalása, majd vacsora.

 

7-9. nap Playa del Carmen 02.25 – 29.

Üdülés Playa del Carmenben. Azúrkék tengerpartja elbűvöli az idelátogatókat, hiszen a nyüzsgő tengerpartok mellett csendesebb, családias hangulatú partszakaszok is megtalálhatók. Ahol egykor maja városok romjai és szerény halászfalvak álltak, ma a világ egyik legkedveltebb üdülőparadicsoma található. Szállás all inclusive ellátással.

 

Fakultatív programlehetőségek a helyszínen:

  • Xcaret: elutazás a Maja Riviéra egyik legkülönlegesebb attrakciójához, a Xcaret öko-régészeti tematikus parkba, ahol maja romok, rekonstruált maja falu, közép-amerikai állatok, akvárium, delfinek, botanikus kert, múzeum, lagúna fürdési és búvárkodási lehetőséggel, földalatti patak, tengerparti strand stb. található.

 

  • Teknősökkel úszás: a tengeri teknősök természetes élőhelye a maja riviéra, tojásrakási időszakban a part tele van traktornyomokhoz hasonló csíkokkal, ami a nőstény teknősök éjszakai útját mutatja. Ősszel pedig nem ritka, hogy véletlenül belefutunk a tengerparton éppen kikelő bébiteknős hadseregbe. Akumal strandjánál található az egyik kedvenc pontjuk, ahol szervezett körülmények között lehet megcsodálni őket.

 

  • Isla Mujeres katamaránnal: A szigetén található Playa Norte (északi strand) a világ 10 legszebb tengerpartja közé tartozik. Gyönyörű fehér homokos strand, kristálytiszta kék víz és zöld pálmafák, ez üdvözli az ide látogatókat. A vitorlás katamarán út egyedi hangulatot ad az egész napnak, ahol remek hangulat, hideg italok és latin zene várnak.

 

  • Tengeri horgászat: a pecásoknak sem kell nélkülözniük a kedvenc hobbijukat, ugyanis számos lehetőség adódik a környéken arra, hogy a horogra akadjon egy szép barrakuda, íjhal, tengeri sügér vagy egy mexikói sellő . A legnépszerűbb a mélytengeri és a legyezőhorgászat, mindenképpen más élmény, mint a magyarországi pisztráng vagy pontyhorgászat.

 

10-11. nap hazautazás 02.29 – 03.01.

 

Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járatokkal, átszállással.
A programok sorrendje a menetrend függvényében változhat!

Minimum induló létszám: 10 fő

Beutazási feltétel:  érvényes útlevél a tartózkodás teljes idejére
Időtartam: 11 nap / 9 éj

Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal

Szállás: 4* szálloda Mexikóvárosban (3 éj), Méridában (2 éj) és Playa del Carmen (4 éj)

Ellátás: Mexikóvárosban és Méridában reggeli, Playa del Carmen all inclusive

 

Részvételi díj: 649.000 Ft/fő + repülőjegy (A repülőjegy áráról és feltételeiről bővebb információért keresse irodáinkat)

Egyágyas felár: 134.000 Ft/fő

 

Az ár 1 USD = 310 Ft árfolyamig érvényes!

BBP biztosítás: kb. 11.000 Ft/fő

Az ár tartalmazza a szállást a megadott ellátással, a csoportkísérő idegenvezető díját, a helyi idegenvezető díját, a transzfert az indulási hely és a repülőtér között, valamint a mexikói transzfereket, a repülőjegyet Mexikócity és Mérida között és a programokon való részvételt és a belépődíjakat.

Az ár nem tartalmazza a repülőjegyet, a helyi kötelező borravalókat, a fakultatív programok díját, fakultatív útlemondási biztosítást és a betegség-, baleset-és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

Utazások

UTAZÁS MEXIKÓVÁROSTÓL PUERTO VALLARTÁIG

Egyedi időpont
1120 EUR-tól / fő
Mexikó

Magazin

Maja örökségek a gasztronómiában

2018-12-12

Barátkozó óriások – bálna simogatás Mexikóban

2018-12-12

A sznorkelezésen túl – a legizgalmasabb merülő helyek kezdőknek és haladóknak

2018-12-12