Március: Dubaj – irány a természet!

Dubaj ma már sokkal többet kínál a hotel-és tengerparti turizmusnál. Ha valaki az ottléte alatt kulturális vagy akár természeti élményre vágyik, már válogatnia kell a lehetőségek közül.

Úgyhogy akkor: Irány a természet!

Ha a bevásárlóközpontok és a hotelek, éttermek bezártságából valaki növények és állatok közé menekülne, meglepő (bár Dubajban és környékén semmi sem az) kirándulások várják az Emírségekben. Van köztük természetes és mesterséges környezet egyaránt, az utóbbi a dubaji profizmussal elért természetes élménnyel.

 

Al Zorah Rezervátum (Al Zorah Nature Reserve)

Dubajtól egy ugrásra fekszik Ajman, egy másik emírség, ahol a tenger melletti apálymederben egymillió négyzetméteren terül el egy csodás mangrove erdő. Körülötte pedig az Al Zorah nevű resort, golf pályával, lakónegyeddel, horgászlehetőséggel. A rezervátumban 60 madárfaj él, köztük a flamingó, a kócsag és a gém, melyeket a kristálytiszta vizű lagúnákban könnyen lehet akármeddig csodálni. A legjobb és legcsöndesebb, ha valaki kajakkal járja be ezt a területet. Természetesen ott a 2 km hosszú homokos tengerpart és a 18-lyukú golfpálya is, ha valakinek ahhoz volna kedve.

Hatta

Hatta 134 km-re található Dubajtól, Oman határánál, mégis az emírség részét képezi már több mint száz éve. Az település fent található a Hajar-hegységben így menedéket nyújt a forróság elől. A város több mint 200 éves mecsete és más ősi tradicionális épületek mellett a másik attrakció itt maga a természet. Hegyikerékpározás, kajakozás a Hatta-gáton, túrázás a hegyekben teljes kikapcsolódást jelenthet a nagyvárosi létből. S mivel nem egy ugrásra van Dubajtól, érdemes itt tölteni az éjszakát vagy az elegáns Hatta Fort Hotelben, vagy akár a Hatta kemping természet közeli körülményei között.

 

Sir Bani Yas-sziget

Dubajból hajnali indulással egy egynapos túrára is be lehet nevezni egy jó kis szafarira. A Sir Bani Yas egy természetes sziget Abu Dzabi partjaitól nem messze. Elsősorban a régióban honos állatokat telepítettek be hatalmas területre (87 négyzetkilométer) fajvédelmi programok során, és összesen 100 madárfaj és 30 emlősfaj egyedei találhatók szabadon a szigeten. Láthatunk arab bejzát (egy antilopféle) gepárdot, hiénát, más antilopokat, gazellákat, sőt, zsiráfokat is! Terepjárós szafari során nagyon közel lehet az állatokhoz kerülni és elsősorban reggel érdemes őket keresni, állítólag akkor vannak kint a legtöbben. A tengeri élővilág is gazdag, delfinekkel, tengeri teknősökkel és sokféle halfajjal. A szigeten hotelek is vannak, így nem csak az egynapos túra a megoldás.

 

The Green Planet, vagyis a Zöld Bolygó

Ha a dubaji sivatagban (azon belül egy bevásárlóközpontban persze) van sípálya, miért ne lenne trópusi erdő is? A Green Planet nevű biodómban 3000 növény és állat alkot egy hatalmas trópusi esőerdőt és annak zárt ökoszisztémáját. 100 növény és 150 állatfaj él ebben az óriási térben „szabadon”, legalábbis nem ketrecekben. Emiatt meghökkentő közelségből lehet őket megfigyelni viszonylag természetes körülmények között. Papagájok, lajhárok, kígyók, majmok, halak, denevérek, lepkék és még sok-sok más állatot lehet magányosan, de szervezett programok során is megismerni.vissza a tetejére

Utazások

BORNEÓ & MALAJZIA KÖRUTAZÁS

Egyedi időpont
1955 EUR-tól/fő
Malájzia

VIRÁGFESZTIVÁL CHIANG MAIBAN

2019.01.31.
65 EUR-tól/fő
Thaiföld

MIANMAR KÖRUTAZÁS (BURMA)

Egyedi időpont
1470 USD-től / fő
Mianmár